Τετάρτη 1 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ
Επισημοποιήθηκε η υποψηφιότητα του Ζεμούρ

Την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές του επόμενου Μάη ανακοίνωσε χτες επίσημα ο Γάλλος δημοσιογράφος Ερίκ Ζεμούρ, που πολλοί χαρακτηρίζουν «Γάλλο Τραμπ».

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ανέφερε ότι αποφάσισε να είναι υποψήφιος γιατί «ήρθε η ώρα να πραγματοποιήσουμε μεταρρυθμίσεις και να σώσουμε τη Γαλλία». Μεταξύ άλλων ο Ζεμούρ τάσσεται υπέρ της αποχώρησης της Γαλλίας από ΝΑΤΟ και ΕΕ και υπέρ της ενίσχυσης της συνεργασίας με τη Ρωσία. Μια σειρά δημοσκοπήσεων εμφάνιζαν μέχρι πρότινος τον Ζεμούρ να προκρίνεται μαζί με τον Εμ. Μακρόν στον β' γύρο. Δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε το Σαββατοκύριακο εμφάνιζε τον Ζεμούρ να συγκεντρώνει 14 - 15% της πρόθεσης ψήφου, πίσω από την Μαρίν Λεπέν (19%) και τον σημερινό Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν (25%).

Στο μεταξύ, την υποψηφιότητα Μακρόν αναμένεται να στηρίξει ένα πολυκομματικό σχήμα με τον τίτλο «Μαζί Πολίτες», που αναμενόταν χτες να παρουσιάσει άξονες των θέσεών του. Σε αυτό ΜΜΕ μετέδιδαν ότι θα συμμετάσχει το κόμμα «Εμπρός!» του Μακρόν, το κεντρώο MODEM του Φρανσουά Μπαϊρού (που συμπορεύτηκε με το LREM από την αρχή), το νεοσύστατο HORIZONS του πρώην πρωθυπουργού Εντουάρ Φιλίπ, αλλά και κάποια μικρότερα κόμματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ