Σάββατο 3 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Ιωσήφ Στάλιν
Ιωσήφ Στάλιν
Φωτ.

Στη μνήμη του πατέρα μας ΚΩΣΤΑ ΕΖΩΒΑΛΗ, πιστού μέλους του ΚΚΕ ως το τέλος της ζωής του, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Νικηφορίδη, 200 ευρώ.

Η οικογένεια του γιου του Βαγγέλη Εζώβαλη.

***

Φωτ.

Στη μνήμη της ΕΥΘΥΜΙΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ, από το Μεταλλικό Κιλκίς, η κόρη της, Ρούλα Βρασίδου, προσφέρει στο ΚΚΕ 30 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ντεπώ Θεσσαλονίκης, για το Αρχείο του Κόμματος.

***

Φωτ.

Στη μνήμη του ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΤΟΛΙΑ, αγωνιστή και μέλους του ΚΚΕ, η κόρη του Ρούλα και ο φίλος και σύντροφός του Χρήστος Αποστόλου, προσφέρουν, προς τιμήν του 18ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, από 50 ευρώ στην ΚΟ Ηρακλείου Αττικής.

***

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, ως μέλους του ΚΚΕ, ΒΑΣΙΛΗ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ, από το Καστράκι Καλαμπάκας, που έφυγε από κοντά μας το 1994, και με αφορμή την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος, προσφέρω 100 ευρώ στη ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ.

Η γυναίκα του Χρυσούλα Γρηγορίου.

***

Στη μνήμη του συζύγου μου ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΗ, κομμουνιστή Ακροναυπλιώτη, του αδελφού μου ΠΕΤΡΟΥ ΜΠΑΤΖΙΟΥ, που δολοφονήθηκε στην Ασφάλεια Λαρίσης, του αδελφού μου ΓΙΩΡΓΟΥ, της μητέρας μας ΑΡΕΤΗΣ, του γαμπρού μου ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΕΡΖΟΓΛΟΥ και των ανιψιών μου ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ και ΙΩΑΝΝΟΥ ΒΑΠΟΡΙΔΗ, αγωνιστών κομμουνιστών, προσφέρω 200 ευρώ ως οικονομική ενίσχυση του Κόμματος.

Ευγενία Πολυχρονιάδου

***

Φωτ.

Στη μνήμη των αγαπημένων γονιών μας, ΘΕΟΔΩΡΟΥ και ΑΝΔΡΟΜΑΧΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ, οι κόρες τους Δανάη, Χάρη και Νίτσα προσφέρουμε 300 ευρώ για τη στέγαση του Αρχείου του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Ελληνικού.

***

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και παππού ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΑ, μέλους του ΚΚΕ και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρουμε 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, για τη στέγαση του Αρχείου του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Τέρψης Πάτρας.

ΖΟΥΠΙΝΑ ΕΙΡΗΝΗ
ΖΟΥΠΙΝΑ ΕΙΡΗΝΗ
Η οικογένειά του

***

Στη μνήμη του ΒΑΣΙΛΗ ΣΙΔΕΡΗ, μέλους του ΚΚΕ και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, η γυναίκα του Ελένη και η κόρη του Κατερίνα προσφέρουν για το 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ και για το κτίριο του Αρχείου, στην ΚΟ Ελευσίνας, το ποσό των 100 ευρώ.

***

Η οικογένεια Σπύρου Αβραμιώτη προσφέρει για το Αρχείο του ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Παγκρατίου του ΚΚΕ, στη μνήμη των: ΓΙΑΝΝΗ ΑΒΡΑΜΙΩΤΗ (Σπυράκου), ΑΝΤΩΝΗ ΛΑΤΑ και ΕΛΕΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ.

***

φωτ.

Στη μνήμη της ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΜΑΤΗ και προς τιμή των 90 χρόνων του ΚΚΕ, στις γραμμές του οποίου αγωνίστηκε για το Σοσιαλισμό, προσφέρουμε στο Κόμμα της Εργατικής Τάξης 200 ευρώ, μέσω της ΚΟ Φάρου Νέας Σμύρνης.

Βάγιας και Αλέξης Ματής

***

φωτ.

Στη μνήμη του αδερφού μου ΑΝΤΩΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ προσφέρω στη ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ 200 ευρώ, ως 2η δόση, για την οικονομική εξόρμηση.

Γιάννης Οικονομίδης

***

Φωτ. 2

Στη μνήμη της συζύγου μου ΕΙΡΗΝΗΣ ΖΟΥΠΙΝΑ και του αδελφού μου ΜΠΑΜΠΗ ΖΟΥΠΙΝΑ προσφέρω 200 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Μεταμόρφωσης.

Αριστείδης Ζούπινας

***

Στη μνήμη του συζύγου μου ΜΠΑΜΠΗ ΖΟΥΠΙΝΑ προσφέρω 50 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Μεταμόρφωσης.

Γιώτα Ζούπινα

***

Φωτ.

Ο παλαίμαχος αντιστασιακός κομμουνιστής Γεράσιμος Φαρακλός, στη μνήμη του ΙΩΣΗΦ ΣΤΑΛΙΝ προστάτη των εργατών όλου του κόσμου και νικητή του αντιναζιστικού πατριωτικού πολέμου, καθώς και όσων έδωσαν τη ζωή τους για τα ιδανικά του ΚΚΕ, προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Ληξουρίου, 500 ευρώ στο ΚΚΕ για την οικονομική εξόρμηση.

ΕΖΩΒΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΕΖΩΒΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
***

Φωτ. 2

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΜΠΡΙΤΖΗΣ (ΚΑΠΑΡΑΣ) καταγόταν από το Παρόριο Λοκρίδας (Μπισκένι), προπολεμικά εργάστηκε ως υπάλληλος στην εταιρεία «Πάουρ». Στην περίοδο της μεταξικής δικτατορίας συνελήφθη, βασανίστηκε και προφυλακίστηκε για την κομμουνιστική του δράση. Στην κατοχή πρωτοστάτησε στη δημιουργία ΕΑΜικών οργανώσεων στο χωριό του και στην ευρύτερη περιοχή της Λοκρίδας. Μετά τη Βάρκιζα καταδιώχτηκε και αναγκάστηκε, στις αρχές του 1947, να βγει στο βουνό στο Αρχηγείο Παρνασσίδας, όπου υπηρέτησε στο επιτελείο, ως το καλοκαίρι του 1949 που έδωσε τέλος στη ζωή του στην κρύπτη του για να μην πιαστεί ζωντανός.

Ο γιος του ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΠΑΡΑΚΟΣ στην κατοχή οργανώθηκε στα αετόπουλα και στην ΕΠΟΝ. Αρχές του 1947 ο 16χρονος Θανάσης, ανταρτοΕΠΟΝίτης, που δεν ήξερε τι θα πει φόβος, ακολούθησε το δρόμο του πατέρα του και κατατάχτηκε στο ΔΣΕ. Πολέμησε στη Ρούμελη, στο Γράμμο και στη Θεσσαλία. Υπήρξε μαθητής της Α' σειράς της Σχολής Αξιωματικών του ΚΓΑΝΕ. Στη μάχη της Αγιάς, το Σεπτέμβρη του 1948, λίγες μέρες πριν την αποφοίτησή του από τη Σχολή, σκοτώθηκε κατά την κατάληψη του υψώματος με την ονομασία «το σπίτι του Αργυρούλη».

Η σύζυγός του ΑΘΗΝΑ με τη δεκατετράχρονη κόρη της Ευσταθία διώχτηκαν καταδικάστηκαν και φυλακίστηκαν στη Λαμία και στη συνέχεια εξορίστηκαν στη Χίο ως το τέλος του εμφυλίου. Η Αθηνά έφυγε από τη ζωή βασανισμένη και πονεμένη.

ΖΟΥΠΙΝΑΣ ΜΠΑΜΠΗΣ
ΖΟΥΠΙΝΑΣ ΜΠΑΜΠΗΣ
Στη μνήμη τους ο συναγωνιστής του Θανάση, Γιάννης Βούζας - Λαδιάς προσφέρει 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ «Ριζοσπάστη».

***

Στη μνήμη δύο ανθρώπων, του πατέρα μας ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (ΜΗΤΡΟΥ) ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, που το Γενάρη του 2009 κλείνουν πέντε χρόνια από το θάνατο του, και του φίλου γιατρού - βουλευτή του ΚΚΕ ΠΑΝΟΥ ΚΟΣΙΩΝΗ, που το Φλεβάρη του 2009 συμπληρώνεται ένας χρόνος από το θάνατό του, που ανιδιοτελώς και οι δύο προσέφεραν τα πάντα για τη δράση του ΚΚΕ, όπως και για το χωριό τους, τον Αλισσό Αχαΐας, προσφέρουμε 300 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Αχαγιάς, για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος.

Κώστας Σπυρόπουλος, Θεώνη Σπυροπούλου

***

Φωτ.

Στη μνήμη του συντρόφου ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ η γυναίκα του Μαρία προσφέρει στην ΚΟ Αχαΐας 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

***

Φωτ.

Στη μνήμη του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΜΠΑΡΔΟΥΝΙΑ, που μας άφησε πριν από 2 χρόνια, και για τα 90 τιμημένα χρόνια του ΚΚΕ, η σύζυγος και συντρόφισσά του Βασιλική, τα παιδιά του Νίκος, Εφη, Μιχάλης, Στέλλα, Σταύρος, Ελένη και τα εγγόνια του Αντιγόνη, Ελενα, Γιώργος, Βάσω, Αννα και Βασίλης, προσφέρουν 150 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟ Λυκόβρυσης του ΚΚΕ.

* * *

Στη μνήμη των αξέχαστων γονιών μας ΑΘΗΝΑΣ ΠΑΣΧΟΥ, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης, πρωτοπόρας σε όλους τους αγώνες μέσα από τις γραμμές του ΕΛΑΣ και, κατόπιν, αντάρτισσας του ΔΣΕ στην ομάδα ελεύθερων σκοπευτών, και του πατέρα μας ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΠΑΣΧΟΥ, ο οποίος αγωνίστηκε για 66 ολόκληρα χρόνια για τα ιδανικά του σοσιαλισμού από τις γραμμές του ΚΚΕ, του οποίου έγινε μέλος στα 1941, ενώ στην κατοχή εντάχθηκε στις γραμμές του ΕΛΑΣ και μετά τη Βάρκιζα στο ΔΣΕ μέχρι το τέλος του Εμφυλίου, τα παιδιά τους Βασίλης και Σοφία, προσφέρουμε για τα 90 χρονα του ΚΚΕ, 50 ευρώ, μέσω ΚΟ Κέντρου Λάρισας.


ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑ

ΜΠΑΡΔΟΥΝΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΜΠΑΡΔΟΥΝΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Στέφανος Τόλιας
Στέφανος Τόλιας

ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Αντώνης Οικονομίδης
Αντώνης Οικονομίδης

Αγγελική Ματή
Αγγελική Ματή

Βασίλης Λαμπριτζής
Βασίλης Λαμπριτζής

Θανάσης Λαμπριτζής
Θανάσης Λαμπριτζής

Θεόδωρος Γρηγοριάδης
Θεόδωρος Γρηγοριάδης
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2011-12-29 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2009-07-09 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2007-02-06 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2006-08-31 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2005-12-16 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2005-11-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ