Τρίτη 17 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΕΘΝΟΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ
Πάνω από ένα εκατομμύριο στη συγκέντρωση

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-

Με όλα τα μέσα συγκοινωνίας, κατέφθαναν χτες στην αμερικανική πρωτεύουσα Αμερικανοί όλων των φυλών για να λάβουν μέρος στη συγκέντρωση, μετά από έκκληση του Εθνους του Ισλάμ, που αναμενόταν ότι θα διαρκούσε 12 ώρες.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, πάνω από ένα εκατομμύριο Αμερικανοί κάθε φυλής και χρώματος φαίνεται ότι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ιερωμένου Λούις Φάρακαν, ηγέτη της οργάνωσης Εθνος του Ισλάμ. Οι οργανωτές της «Πορείας του ενός εκατομμυρίου οικογενειών» ανέφεραν ότι ελπίζουν να κινητοποιήσουν οικογένειες από ολόκληρη την Αμερική και να ξεπεράσουν σε όγκο τη συγκέντρωση τους ενός εκατομμυρίου ατόμων, που είχε οργανώσει ο Φάρακαν το 1995 στην αμερικανική πρωτεύουσα και να κατορθώσουν να κάνουν τη μεγαλύτερη συγκέντρωση στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Φάρακαν, αμφιλεγόμενη φιγούρα, μέχρι στιγμής επιχειρεί να ρίξει τους αντι-σημιτικούς τόνους και να περιορίσει τη ρητορική εναντίον των Λευκών, που είχε σημαδέψει τη συγκέντρωση του 1995. «Θέλουμε να δείξουμε στους ανθρώπους πώς θα μοιάζει το βασίλειο του Θεού όταν τα ανθρώπινα όντα, ανεξάρτητα από το χρώμα και τη φυλή, θα συνευρεθούν σε μια υψηλότερη αρχή πνευματικότητας», τόνισε ο Φάρακαν, κατά τη συνέντευξη Τύπου, πριν τη συγκέντρωση και τόνισε ότι θα εστιάσει την ομιλία του στην «ταραγμένη οικογενειακή ενότητα» στην Αμερική, ιδιαίτερα στην κοινότητα των Μαύρων, όπου το 70% των παιδιών γεννιούνται από ανύπαντρες μητέρες. Αλλά και σε άλλα προβλήματα που μαστίζουν ολόκληρες πόλεις, όπως τα ναρκωτικά, η εγκληματικότητα, η ανεργία κλπ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ