Τρίτη 17 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
Συμπαράσταση στον παλαιστινιακό λαό

Συνεχίζονται οι ανακοινώσεις συμπαράστασης προς τον παλαιστινιακό λαό και καταδίκης της πολιτικής καταστολής που εφαρμόζουν οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής, από ελληνικούς φορείς και οργανώσεις. Ορισμένες από αυτές:

Με ψήφισμά του το Γενικό Συμβούλιο της Ανώτατης Διοίκησης Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) καταδικάζει και καταγγέλλει την εγκληματική στρατιωτική επίθεση «που πραγματοποίησε ο υποθαλπόμενος από τις ΗΠΑ Ισραηλινός Ιμπεριαλισμός». Η ΑΔΕΔΥ, στο ψήφισμά της, σημειώνει την «αναγκαιότητα και τη σημασία της πάλης ενάντια στη Νέα Ιμπεριαλιστική Τάξη Πραγμάτων που επιφέρει όχι μόνο οικονομικά - κοινωνικά δεινά σε βάρος της εργατικής τάξης αλλά σκοτώνει ξεδιάντροπα και προκλητικά».

Με ψήφισμα του Συνεδρίου της, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) αναφέρει ότι «το κράτος του Ισραήλ αποδεικνύεται άξιος συνεχιστής της ναζιστικής παράδοσης του ολοκαυτώματος των Εβραίων», και τονίζει ότι «η ελευθερία και το δικαίωμα του να ζεις σε μια ανεξάρτητη πατρίδα δεν είναι ζήτημα ειρηνευτικής διαδικασίας». Και καταλήγει: «Ζήτω η Παλαιστινιακή επανάσταση».

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας με ανακοίνωσή της που τιτλοφορεί «κάτω τα χέρια από την Παλαιστίνη», αναφέρει ότι «καταδικάζουμε τη συνειδητή βάρβαρη ισραηλίτικη πολιτική, όσο και την αμερικανική και ευρωπαϊκή πολιτική, που τους στηρίζουν», ενώ παράλληλα καταδικάζονται «τα όποια ΜΜΕ που εξισώνουν τους θύτες με τα θύματα».

Η Επιτροπή Ειρήνης Υμηττού εκφράζει «την αγωνία της για τα σύννεφα πολέμου που μαζεύονται στη Μέση Ανατολή και καταγγέλλει τη βάρβαρη στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ εναντίον άμαχων Παλαιστινίων (...), το Ισραήλ με τη στήριξη Αμερικανών και ΕΕ αρνείται να εφαρμόσει τις αποφάσεις του ΟΗΕ».

Και ο Σύλλογος Γυναικών Υμηττού με ανακοίνωσή του «καταδικάζει τη βάρβαρη επίθεση εναντίον άμαχων Παλαιστινίων», ενώ «καλεί τον ελληνικό λαό να συμπαρασταθεί στον παλαιστινιακό λαό, εμπράκτως όπως και στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας».

Η Γραμματεία Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών Βόλου καταγγέλλει την προετοιμασία «για πολεμική αναμέτρηση», καταδικάζει «τη βάρβαρη και εγκληματική επίθεση των Οργάνων των ΗΠΑ στο Ισραήλ σε βάρος αμάχων» και τονίζει: «αποκτά ιδιαίτερη σημασία και αναγκαιότητα ο αγώνας ενάντια στη Νέα Ιμπεριαλιστική Τάξη».

Η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου με ανακοίνωσή της εκφράζει «συμπαράσταση στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό, που διεξάγει δίκαιο και ηρωικό αγώνα, για να αποκτήσει το δικό του ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος», και καλεί «τις μαζικές οργανώσεις να εκδηλώσουν τη συμπαράστασή τους και να καταδικάσουν την πολιτική του Ισραήλ στην περιοχή».

Ανακοίνωση καταδίκης «της θηριωδίας και της ανείπωτης βίας που ξεσπά φονικά πάνω στον παλαιστινιακό λαό από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής» εκδόθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο Σπουδαστών της Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών, μετά από σχετική πρόταση της Πανσπουδαστικής ΣΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ