Τρίτη 13 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Δικαιολογεί την επίθεση των ΜΑΤ

Καταδικάζει την άγρια επίθεση το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ

Συνεχίζει να προκαλεί η κυβέρνηση, μετά την άγρια επίθεση των δυνάμεων καταστολής την περασμένη Παρασκευή, ύστερα από τη συγκέντρωση που διοργανώθηκε από την ΟΛΜΕ. Ετσι, το περασμένο Σάββατο ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής συναντήθηκε με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, τον υπουργό Πρ. Παυλόπουλο και τον αναπληρωτή υπουργού Χρ. Μαρκογιαννάκη, όπου επιχειρήθηκε η αξιοποίηση της δράσης των κουκουλοφόρων με σκοπό την ακόμη μεγαλύτερη ένταση της αστυνομοκρατίας.

Ο Πρ. Παυλόπουλος δήλωσε μετά τη συνάντηση πως «η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη και τη δημοκρατία να θωρακίσει και δικαιώματα του ανθρώπου να προστατεύσει, αλλά, πάντως, δεν πρόκειται να ανεχθεί όλους εκείνους οι οποίοι με πράξεις ωμής βία παραβιάζουν ωμά και τα δικαιώματα του ανθρώπου και τους θεσμούς». Ενδεικτικά, όμως, είναι και τα όσα δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός: «Πιστεύω ότι η Αστυνομία έκανε ό,τι μπορούσε, προκειμένου μια ειρηνική πορεία να περιφρουρηθεί και στη συνέχεια, όταν πήγαν να δημιουργηθούν κάποια έκτροπα, να λειτουργήσει μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας, που είναι και ο στόχος μας».

Να υπενθυμίσουμε πως την περασμένη Παρασκευή και την ώρα που οι συμμετέχοντες αποχωρούσαν από τα Προπύλαια - λίγο μετά τις 3 μ.μ. - ένστολοι επιτέθηκαν σε όποιον βρισκόταν μπροστά τους, περαστικούς και δημοσιογράφους, ενώ επιτέθηκαν και προσήγαγαν δικηγόρους. Δε δίστασαν να χτυπήσουν νεαρό, στη διασταύρωση Ναυαρίνου και Μασσαλίας, ο οποίος μόλις είχε βγει από τη «Γενική Κλινική Αθηνών», όπου νωρίτερα του είχαν παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες επειδή είχε χτυπηθεί από άνδρες των ΜΑΤ. Οι δυνάμεις καταστολής προσήγαγαν βίαια περισσότερα από 19 άτομα από είσοδο πολυκατοικίας στη συμβολή των οδών Ναυαρίνου και Ασκληπιού.

Με ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καταγγέλλει την άγρια επίθεση των ΜΑΤ στο κέντρο της Αθήνας, μετά τη συγκέντρωση της περασμένης Παρασκευής. Ανάμεσα σε αυτούς που δέχτηκαν την επίθεση από τους ένστολους ήταν και δημοσιογράφοι που κάλυπταν τη συγκέντρωση, τεχνικοί, εικονολήπτες φωτορεπόρτερ και άλλοι εργαζόμενοι στην ενημέρωση. Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την πρωτοφανή αγριότητα που επέδειξαν οι δυνάμεις καταστολής σε βάρος συναδέλφων, αλλά και απλών περαστικών και τονίζει: «Απάντηση στις εξελίξεις και στα γεγονότα που ζούμε είναι ο περιφρουρημένος αγώνας του οργανωμένου μαζικού κινήματος, για όλα τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας, και συνδέεται αναπόσπαστα με την πάλη κατά της κρατικής βίας - τρομοκρατίας - καταστολής και κατά της εργοδοτικής βίας και τρομοκρατίας» καταλήγει η ανακοίνωση.

  • Τις πρωτοφανείς ενέργειες αστυνομικών σε βάρος δικηγόρων το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής μετά το πέρας του συλλαλητηρίου κατήγγειλε χτες και ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας. Σε ανακοίνωσή του ο ΔΣΑ καταγγέλλει την προσαγωγή 16 δικηγόρων στη ΓΑΔΑ «προς εξακρίβωση στοιχείων», αν και επέδειξαν τη δικηγορική τους ταυτότητα, καθώς και την παρεμπόδιση των δικηγόρων που προσέτρεξαν στην Αστυνομία για την υπεράσπιση των προσαχθέντων. Τις προσαγωγές δικηγόρων και πολιτών καταγγέλλει με ανακοίνωσή της και η Ομάδα Νομικής Βοήθειας.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέο κρούσμα αυταρχισμού απέναντι σε φοιτητές (2021-03-02 00:00:00.0)
Επίκαιρη Ερώτηση για την καταστολή στη Χαλκιδική (2013-03-13 00:00:00.0)
Σοβαρές καταγγελίες για το όργιο καταστολής (2013-03-02 00:00:00.0)
Νέα απόπειρα τρομοκράτησης του κινήματος (2012-02-21 00:00:00.0)
Ψυχολογία φόβου (2006-08-18 00:00:00.0)
Στο Πειθαρχικό ο Κούγιας (2004-03-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ