Τρίτη 13 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΖΕΥΞΗ ΑΚΤΙΟΥ - ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Να καταργηθούν τα διόδια

Παρέμβαση του ΚΚΕ στη Βουλή με κατάθεση Επίκαιρης Ερώτησης

Να πάρει πίσω η κυβέρνηση την απόφαση για μη έκδοση καρτών απεριορίστων διαδρομών στη ζεύξη Ακτίου - Πρέβεζας, που οδηγούν στην έμμεση αύξηση της τιμής των διοδίων κατά 33%, ζητά με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Αλυσανδράκης και απευθύνει στον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά. Παράλληλα, επαναφέρει το αίτημα του Κόμματος για κατάργηση όλων των διοδίων και δωρεάν μετακίνηση του λαού στους αυτοκινητοδρόμους.

Οπως τονίζεται, «σοβαρό πρόβλημα έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα μετά την απόφαση της Εταιρείας που εκμεταλλεύεται το σταθμό διοδίων της ζεύξης Ακτίου Πρέβεζας να μην εκδίδει κάρτες απεριορίστων διαδρομών. Οι συγκεκριμένες κάρτες ήταν μια διευκόλυνση για τις λαϊκές οικογένειες της περιοχής, οι οποίες αναγκάζονται να χρησιμοποιούν τη ζεύξη σε καθημερινή βάση».

Επισημαίνεται, δε, ότι ήδη «με Ερώτησή μας από το 2003, είχαμε τονίσει την ανάγκη, η μετακίνηση των κατοίκων της περιοχής να γίνεται δωρεάν. Η τότε κυβέρνηση δε θεώρησε σκόπιμο να προχωρήσει σε τέτοια ρύθμιση. Σήμερα, το τσουχτερό αντίτιμο ουσιαστικά ανεβαίνει κι άλλο, σε μια περίοδο όπου η κρίση θα επιβαρύνει τις λαϊκές οικογένειες. Μάλιστα, εδώ πρέπει να σημειώσουμε πως το έργο κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου με δημόσια χρηματοδότηση (ελληνική και ευρωπαϊκή)».

«Δυστυχώς», σημειώνει ο βουλευτής του Κόμματος «η επιλογή εκφράζει τη γενικότερη κατάσταση με την παράδοση των δρόμων στο ιδιωτικό κεφάλαιο, τις υπέρογκες αυξήσεις στα διόδια σε όλη τη χώρα, το άγριο χαράτσωμα της εργατικής τάξης, όλου του λαού».

Ερωτάται ο κ. υπουργός: Τι μέτρα θα λάβει για την έκδοση καρτών απεριορίστων διαδρομών σαν ένα ελάχιστο μέτρο ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας; Προτίθεται η κυβέρνηση να προχωρήσει στην κατάργηση όλων των διοδίων και στη λήψη μέτρων για να γίνονται έργα και υποδομές από το κράτος χωρίς να επιβαρύνεται ο λαός και το περιβάλλον, για δημόσιες και σύγχρονες συγκοινωνίες;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ