Τετάρτη 14 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Σπέρνει ψευτοεντυπώσεις ... στους αγρότες

Να κερδίσει χρόνο και να δημιουργήσει εντυπώσεις επιχειρεί ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σ. Χατζηγάκης, προκειμένου να συγκαλυφτεί όσο γίνεται η ακολουθούμενη αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης μπορεί να άλλαξε, αλλά η πολιτική εφαρμογής των αντιαγροτικών επιταγών της νέας ΚΑΠ και του ΠΟΕ, που είναι η αιτία των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η αγροτιά, δεν πρόκειται να αλλάξει. Κι αν κάποιοι το ελπίζουν αυτό, αυταπατώνται οικτρά. Χτες στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έγινε μια σύσκεψη δημιουργίας εντυπώσεων με τη συμμετοχή γαλάζιων βουλευτών από τη Θεσσαλία και την Κεντρική Μακεδονία, που κάποιοι έχουν και θέσεις υφυπουργών στην κυβέρνηση.

Στην ανακοίνωση που βγήκε σχετικά, μετά τη χτεσινή σύσκεψη, δεν εκφράστηκε κανένα συγκεκριμένο μέτρο που να ικανοποιεί έστω και ένα από τα αιτήματα της αγωνιζόμενης αγροτιάς. Η αλήθεια είναι ότι η ακολουθούμενη αντιαγροτική πολιτική, που στηρίζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ όποιος τους κι αν είναι στην κυβέρνηση, αποκτάει στήριξη και άλλοθι με την πρακτική που ακολουθούν οι όποιες συντονιστικές επιτροπές, που δραστηριοποιούνται εκτός ΠΑΣΥ, καθώς και με ό,τι κάνουν οι ξεπουλημένες διοικήσεις των ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ, που δραστηριοποιούνται ...εκτός αγροτιάς.

Χτες ο Σ. Χατζηγάκης έβγαλε ένα επικοινωνιακό «καρότο» προς τους αγρότες, ανακοινώνοντας ότι ο υπουργός και οι βουλευτές που συμμετείχαν στη σύσκεψη: «Οχι μόνον δεν καταδικάζουν τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις του αγροτικού μας κόσμου, αλλά αντίθετα είναι πάντοτε κοντά τους και στο πλευρό τους ανοιχτοί για κάθε συζήτηση στα κρίσιμα ζητήματα που τους απασχολούν». Το μαστίγιο όμως της νέας ΚΑΠ και του ΠΟΕ συνεχίζει να χτυπάει τη μικρομεσαία αγροτιά και το χέρι το κρατάει η αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης. Τα αγροτοδικεία τα στηρίζει επίσης η κυβέρνηση. Κι αλήθεια, τι θα κάνει ο κύριος Χατζηγάκης για να ανέβει η τιμή στο βαμβάκι, στο στάρι, στο καλαμπόκι, στο λάδι; Τι θα κάνει να σταματήσει η ανελέητη εκμετάλλευση της αγροτιάς από τους εμποροβιομηχάνους - πολυεθνικές; Από λόγια και υποσχέσεις η αγροτιά έχει χορτάσει, χρόνια τώρα!..


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ