Κυριακή 18 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ
Κλιμακώνουν με τα μεθαυριανά συλλαλητήρια

Στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Κάνιγγος το ραντεβού στην Αθήνα, την ίδια ώρα στο Αγαλμα Βενιζέλου η συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη

Σε τροχιά κλιμάκωσης της πάλης τους για το μεροκάματο και τη σύμβαση βρίσκονται οι οικοδόμοι, με μπροστάρη την ταξική Ομοσπονδία του κλάδου. Μετά τις κινητοποιήσεις που έγιναν την περασμένη Πέμπτη σε καταστήματα του ΟΑΕΔ σε διάφορες πόλεις (στο λεκανοπέδιο της Αττικής πραγματοποιήθηκε συμβολική κατάληψη στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού στον Αλιμο), οι οικοδόμοι βγαίνουν ξανά στο δρόμο, μεθαύριο Τρίτη, με συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα.

Στην Αθήνα, το αγωνιστικό ραντεβού έχει οριστεί στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Κάνιγγος. Στη Θεσσαλονίκη, στις 6.30 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου. Αντίστοιχα προγραμματίζουν τη δράση τους τα πρωτοβάθμια συνδικάτα και στις άλλες μεγάλες πόλεις.

Παλεύοντας με το διεκδικητικό πλαίσιο της ταξικής Ομοσπονδίας του κλάδου που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες τους, αντιπαλεύοντας ανειρήνευτα τη λογική του συμβιβασμού και της υποχώρησης στις «αντοχές της οικονομίας», δηλαδή την κερδοφορία των μεγαλοκατασκευαστών, οι εργαζόμενοι στις Κατασκευές αναδεικνύουν την ανάγκη, συνολικά η εργατική τάξη να δυναμώσει τον οργανωμένο, συλλογικό αγώνα, με ταξικό προσανατολισμό.

Τα συλλαλητήρια αποτελούν μέρος ενός γενικότερου αγωνιστικού προγράμματος που έχει καταρτίσει η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, κλιμακώνοντας την πάλη για το μεροκάματο, τη σύμβαση κλπ. Στις 27 Φλεβάρη τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων σε όλη την Ελλάδα θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Απασχόλησης. Στις 28/2 θα συνεδριάσει το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας που θα χαράξει τα επόμενα αγωνιστικά βήματα του κλάδου, ενώ στον προγραμματισμό είναι και απεργιακή κινητοποίηση, η ημερομηνία της οποίας θα καθοριστεί το επόμενο διάστημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ