Κυριακή 18 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πολιτική δίωξη ΚΝίτισσας

Ανακοίνωση της Οργάνωση Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ για την αποβολή που επιβλήθηκε σε μαθήτρια, λόγω της πολιτικής της δράσης

Τον αυταρχισμό του διευθυντή του 17ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, Γ. Παπαναστασούλη, που έφτασε στο σημείο να αποβάλλει ΚΝίτισσα μαθήτρια λόγω της πολιτικής της δράσης στο σχολείο, καταγγέλλει η Οργάνωση Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ.

Οπως σημειώνει η ΚΝΕ, την Πέμπτη 15 Γενάρη, ο διευθυντής μπήκε στην τάξη, κάλεσε τη μαθήτρια στο γραφείο του, επειδή «δεν του άρεσε η εμφάνισή της» και της έδωσε αποβολή για μία μέρα, αρνούμενος να δώσει οποιαδήποτε εξήγηση... Το 15μελές προσπάθησε να πάρει θέση υπέρ της μαθήτριας, αλλά ο διευθυντής αρνήθηκε να μιλήσει μαζί τους. Την επόμενη μέρα, ο ίδιος παραδέχτηκε στον πατέρα της μαθήτριας ότι την απέβαλε «επειδή αυθαδιάζει, διακινεί κομματικά φυλλάδια στο σχολείο, ξεσηκώνει τους μαθητές για πράξεις που δεν είναι πάντα νόμιμες και το παίζει βοσκός στους μαθητές - πρόβατα», ενώ για τη στάση που κράτησε το 15μελές απέναντι σ' αυτήν την πράξη αυταρχισμού, άφησε να εννοηθεί πως οι μαθητές ξεσηκώθηκαν μόνο και μόνο γιατί ήταν φίλη τους η μαθήτρια.

Σε ανακοίνωση της Οργάνωσης Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ σημειώνεται σχετικά με την αυταρχική και μεροληπτική στάση του διευθυντή του 17ου Γυμνασίου: «Πρόκειται για τον ίδιο διευθυντή που έσπασε τις αλυσίδες της κατάληψης τον Οκτώβρη, που απειλούσε τους μαθητές με αποβολές και αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος και κλείδωσε τους μαθητές στο σχολείο για να μην κατέβουν στην πορεία, όταν κινητοποιήθηκαν για τη δολοφονία του 15χρονου συμμαθητή τους. Πρόκειται για ξεκάθαρη προσπάθεια τρομοκράτησης των μαθητών, καταστολής των αγώνων τους. Τη στιγμή που εκατοντάδες παιδιά δολοφονούνται στην Παλαιστίνη, τη στιγμή που καταργούν το δικαίωμα στη μόρφωση για χιλιάδες παιδιά κι όλη η εκπαιδευτική κοινότητα πρέπει να παίρνει θέση για αυτά, με τέτοιες πράξεις αυταρχισμού τιμωρούνται οι μαθητές που αγωνίζονται, καταπατάται το δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης μέσα στο σχολείο, ενάντια και στο ίδιο το Σύνταγμα της χώρας. Είναι ο ίδιος αυταρχισμός που απολύει εργαζόμενους για τη συνδικαλιστική τους δράση».

Η ΚΝΕ καλεί τους μαθητές, τη νεολαία και όλο το λαό να μην αφήσουν να περάσει η τρομοκρατία, να δώσουν απάντηση με οργανωμένο αγώνα για τη μόρφωση και τη ζωή, ενάντια στον αυταρχισμό και την τρομοκρατία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ