Παρασκευή 23 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΟΛΟΣ
Η σκευωρία θα πέσει στο κενό

Σήμερα η δίκη του Τάκη Τριανταφυλλάκου, στελέχους του ΠΑΜΕ, και της εργαζόμενης που διεκδίκησε δεδουλευμένα από τον εργοδότη της

Σήμερα στις 10.30 π.μ. δικάζεται ο Τ. Τριανταφυλλάκος, στέλεχος του ΚΚΕ, συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου, που διώκεται με τη χαλκευμένη κατηγορία του εκβιασμού, επειδή υπερασπίστηκε εργαζόμενη που απολύθηκε. Τις κατηγορίες κατασκεύασε ο εργοδότης της εργαζόμενης - δικάζεται κι αυτή σήμερα -, η οποία ύστερα από την απόλυσή της, ζήτησε την παρέμβαση του συνδικαλιστή ώστε να πάρει τα δεδουλευμένα που της οφείλονταν.

Ο Τ. Τριανταφυλλάκος και η εργαζόμενη συνελήφθησαν προχτές, σε συνάντηση που είχαν με τον εργοδότη στο ΙΚΑ, προκειμένου να γίνει η παράδοση των δεδουλευμένων. Ομως, ο εργοδότης προσήλθε στη συνάντηση με προσημειωμένα χαρτονομίσματα, σε συνεννόηση με την Αστυνομία, και αφού τα παρέδωσε, ο συνδικαλιστής και η εργαζόμενη συνελήφθησαν από τους άνδρες της Ασφάλειας και στη συνέχεια κρατήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας. Η σύλληψή τους προκάλεσε την άμεση αντίδραση των κομμουνιστών και του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος στο Βόλου.

Χτες, αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια του Βόλου και στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, καταγγέλλοντας ότι τη δίωξη του Τ. Τριανταφυλλάκου εντάσσεται στο πλαίσιο της εντεινόμενης εργοδοτικής τρομοκρατίας και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ