Κυριακή 25 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Αλληλεγγύη από ΠΑΜΕ, ΟΒΣΑ και ΟΓΕ

Ενα από τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του αγώνα της αγροτιάς τούτες τις μέρες είναι η συμπαράσταση και το κίνημα αλληλεγγύης που ξεδιπλώθηκε από τις ταξικές δυνάμεις του εργατικού κινήματος. Με πρωτεργάτη το ΠΑΜΕ, οι εργάτες εκδηλώνουν τη στήριξή τους στον αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών, γνωρίζοντας ότι από κοινού, με ενιαίους αγώνες και μέτωπο μπορεί να αναπτυχθεί το λαϊκό μέτωπο αντίστασης, ρήξης και αντεπίθεσης. Στο μπλόκο της Νίκαιας την Πέμπτη βρέθηκε αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, ενώ παράσταση διαμαρτυρίας για την αντιαγροτική πολιτική ΕΕ - κυβέρνησης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους έχουν ήδη εκφράσει δεκάδες Σωματεία και ταξικές Ομοσπονδίες, ανάμεσά τους η Ομοσπονδία Οικοδόμων, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ - «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» κ.ά.

Στο μέτωπο της αλληλεγγύης συμμετέχουν και οργανώσεις των αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ, με πρωτοβουλία της ΟΒΣΑ.

Αλληλεγγύη και από την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), που επισημαίνει ότι η αγρότισσα είναι η πιο ξεχασμένη γυναίκα της χώρας μας, το πρώτο θύμα των βάρβαρων ευρωενωσιακών πολιτικών.

Για σήμερα το πρωί, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ καλεί σε κινητοποίηση συμπαράστασης στους αγρότες. Στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου και θα ακολουθήσει εξόρμηση στο μπλόκο της Χαλκηδόνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ