Τετάρτη 28 Γενάρη 2009 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... και το μαύρο σκοτάδι του διαδικτύου

Πολλά μπορεί να προσάψει κανείς στις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για τα βιβλία (ακόμα και να θυμηθεί εκείνη την εκπληκτική ταινία του Τριφό «Φαρενάιτ 451»), αλλά θα αρκεστούμε στις εξής απλές παρατηρήσεις:

Κανείς δεν μπορεί να διαβάσει όγκο σελίδων ηλεκτρονικά χωρίς να πάθουν τα ματάκια του. Ασε που αν μελετά για μάθημα θα θέλει να σημειώνει, να υπογραμμίζει, να... αξιοποιεί το βιβλίο. Αρα, θα το εκτυπώνει. Αρα, ό,τι δίνεται δωρεάν, ο Γ. Παπανδρέου προτείνει να δίνεται ηλεκτρονικά και ο μαθητής ή φοιτητής να αναλαμβάνει το κόστος εκτύπωσης ή προμήθειάς του σε κανονική έντυπη μορφή.

Οσοι χρησιμοποιούν το διαδίκτυο γνωρίζουν ότι είναι φορτωμένο με άπειρες μπούρδες κι όχι με την «πνευματική περιουσία ολόκληρης της ανθρωπότητας». Οταν για τους ενήλικες ακόμα και για ειδικούς επιστήμονες είναι συχνά δύσκολο σήμερα να ξεχωρίσουν μια χρήσιμη πληροφορία, να ξεχωρίσουν την ήρα απ' το στάρι μέσα στο χαμό του διαδικτύου, πώς θα ζητάμε από τους μαθητές να κάνουν το ίδιο χωρίς να έχουν ακόμα αντίληψη του κόσμου...;

Και το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι το ΠΑΣΟΚ μας έλυσε την απορία πώς θα χτυπήσει την παραπαιδεία: Θα ψάχνουν οι μαθητές τους φροντιστές τους «online» (και μάλλον θα τους πληρώνουν με τις πιστωτικές κάρτες των γονιών τους...!).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ