Τετάρτη 28 Γενάρη 2009 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ
ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΣ ΚΟΥΝΕΒΑ
Να αποκαλυφθούν και τιμωρηθούν δράστες και εντολείς

ΕΡΩΤΗΣΗ προς τους υπουργούς Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας και Εσωτερικών, με θέμα τη δολοφονική επίθεση ενάντια σε εργάτρια συνδικαλίστρια, κατέθεσαν στη Βουλή, οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαυρίκος, Γιάννης Γκιόκας, Λιάνα Κανέλλη, Κώστας Καζάκος και Εύα Μελά. Στην Ερώτησή τους, πιο συγκεκριμένα, οι κομμουνιστές βουλευτές σημειώνουν:

«Οπως είναι γνωστό, η Κωνσταντίνα Κούνεβα, γραμματέας της Παναττικής Ενωσης Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού, νοσηλεύεται βαριά τραυματισμένη στο Νοσοκομείο "Ευαγγελισμός", μετά από επίθεση με οξύ που δέχτηκε από αγνώστους τη Δευτέρα 22/12/2008 το βράδυ. Η ύπουλη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε η εργάτρια συνδικαλίστρια έξω από το σπίτι της έγινε από επαγγελματίες δολοφόνους.

Οι έρευνες χρειάζεται να γίνουν σε κάθε κατεύθυνση, όπως αυτές που συνδέονται με την εργοδοτική τρομοκρατία που βασιλεύει στους περισσότερους εργασιακούς χώρους και ειδικά εκεί που εφαρμόζονται οι ελαστικές και προσωρινές εργασιακές σχέσεις. Είναι τεράστιες οι ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και για το χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων και για την ανοχή τους και τη συγκάλυψη της εργοδοτικής τρομοκρατίας.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. υπουργοί τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση, ώστε να αποκαλυφθούν και να τιμωρηθούν οι δράστες και οι εντολείς τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ