Τετάρτη 28 Γενάρη 2009 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ
Πλαστές βεβαιώσεις για βιβλία μοιράζει η ΠΑΣΠ!

Κανονική φάμπρικα ρουσφετιών έχει στήσει η ΠΑΣΠ στο ΤΕΙ Αθήνας, που έφτασε στο σημείο να μοιράζει «εμπιστευτικά» υπεύθυνες δηλώσεις για παραλαβή συγγραμμάτων (τις οποίες κανονικά χορηγεί η γραμματεία) στο Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας (ΣΔΟ)!

Πρόκειται για «υπεύθυνη δήλωση για βιβλία μη τυπικού εξαμήνου», δηλαδή για δήλωση που κάνουν οι σπουδαστές για να πάρουν βιβλία για μάθημα που είναι σε προηγούμενο εξάμηνο από εκείνο που φοιτούν κανονικά. Με βάση την κανονική διαδικασία, ο σπουδαστής απευθύνεται στη γραμματεία η οποία εξετάζει τη δήλωση μαθημάτων και στη συνέχεια συμπληρώνει την υπεύθυνη δήλωση, τη μονογράφει και τη σφραγίζει και ο σπουδαστής με τη δήλωση αυτή παραλαμβάνει το βιβλίο από τον εκδοτικό οίκο. Οι «υπεύθυνες δηλώσεις» που διανέμει η ΠΑΣΠ είναι φωτοτυπίες μιας εξαρχής μονογραφημένης και σφραγισμένης δήλωσης. Με αυτόν τον τρόπο ο οποιοσδήποτε (σ.σ. ο υποψήφιος ψηφοφόρος της ΠΑΣΠ) μπορεί να πάρει όποιο βιβλίο θέλει...

Αξίζει να σημειωθεί ότι ειδικά για το τρέχον εξάμηνο στις περισσότερες σχολές διακόπηκε η διανομή βιβλίων «μη τυπικού εξαμήνου». Πάνω σε αυτήν την κατάσταση, «πάτησε» η ΠΑΣΠ και τη στιγμή που η πλειοψηφία των σπουδαστών δεν έχει στα χέρια της βιβλίο, η ΠΑΣΠ μοιράζει με ...αποκλειστικότητα (!) πλαστές βεβαιώσεις. Να θυμίσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η ΠΑΣΠ (όπως και η ΔΑΠ) στήνουν στις σχολές κανονικά μαγαζιά ρουσφετιών. Προφανώς γι' αυτό κρατούν και ...σημειώσεις, όπως έκανε στέλεχος της ΠΑΣΠ στο τμήμα Ηλεκτρονικής της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Αθήνας το 2007, που είχε καταγράψει σε λίστα τους σπουδαστές με ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, εξάμηνο και είχε ξεχωριστή στήλη για να καταγράφει τα ...ρουσφέτια!

Αμεση αντίδραση της ΠΚΣ

Αμεση ήταν η αντίδραση της Πανσπουδαστικής ΚΣ στη σχολή, που κατήγγειλε το «μαγαζί» που έχει στήσει η ΠΑΣΠ, κολλώντας και την ανακοίνωση - καταγγελία στο τραπεζάκι της ΠΑΣΠ. Η ΠΚΣ χτες προχώρησε σε διαμαρτυρία στον πρόεδρο του ΤΕΙ Αθήνας, Δ. Νίνο, ο οποίος έκανε λόγο για πλαστογραφία, ενώ η Γραμματεία και η προϊσταμένη του Τμήματος υποστήριξαν πως το τμήμα δεν έχει καμία εμπλοκή, αλλά η ΠΑΣΠ πήρε μόνη της την πρωτοβουλία της πλαστογράφησης.

Η ΠΚΣ με ανακοίνωσή της καταγγέλλει το γεγονός, σημειώνοντας ότι η ΠΑΣΠ «έχει στήσει μαγαζί μέσα στη σχολή όπου παζαρεύει γνώσεις με αντάλλαγμα ψήφους και συνειδήσεις (γι' αυτό θέλει και τα πολλαπλά συγγράμματα). ΠΛΑΣΤΕΣ υπεύθυνες δηλώσεις για βιβλία μη τυπικού εξαμήνου, σφραγισμένες - υπογεγραμμένες, τη στιγμή που η πλειοψηφία των σπουδαστών περιμένει να πάρει τα βιβλία λίγο πριν την εξεταστική».

«Η τακτική των ΔΑΠ - ΠΑΣΠ, που υπηρετούν πιστά την πολιτική ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΕΕ, δείχνει ακόμα μια φορά το στόχο τους για διάλυση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας, ολοκληρωτική παράδοσή της στους ιδιώτες και τα παραμάγαζα» επισημαίνει η ΠΚΣ και υπογραμμίζει: «Εχουν αναλάβει εργολαβία κάτι που δεν κάνει η γραμματεία. Ισως δεν αργήσει η μέρα που θα μοιράζουν πλαστά πτυχία που θα συμπληρώνουμε τα ονόματά μας... Κάθε προσπάθεια για τη διάλυση της παιδείας πρέπει να βρει απέναντί της ένα κίνημα μαζικό - οργανωμένο - περιφρουρημένο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ