Πέμπτη 29 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Ενίσχυση στο κεφάλαιο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Την πεποίθηση πως το πρόγραμμα ενίσχυσης του κεφαλαίου, των 825 δισεκατομμυρίων δολαρίων, θα εγκριθεί από τη Γερουσία, υπογράμμισε χτες ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τους διευθυντές μεγάλων επιχειρήσεων της χώρας, ενώ επανέλαβε τα ίδια σχετικά με την ανάγκη ανάληψης γρήγορης δράσης για την αμερικανική οικονομία. Μάλιστα, επιρρίπτοντας τις ευθύνες της κρίσης εν μέρει στην «ανευθυνότητα» της Γουόλ Στριτ και στην προηγούμενη κυβέρνηση, ζήτησε από τους διευθυντές των μεγάλων επιχειρήσεων να αναλάβουν δεσμεύσεις απέναντι στους εργαζομένους τους...

Παράλληλα, σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, η κυβέρνηση σχεδιάζει τη σύσταση ειδικού ιδρύματος που θα αναλάβει να συλλέξει όλα τα «τοξικά» επενδυτικά προϊόντα των τραπεζών, με στόχο την αντιμετώπιση της συνεχιζόμενης διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Επιπλέον, το διορισμό του Ερικ Χόλντερ (που διατέλεσε υφυπουργός Δικαιοσύνης επί προεδρίας Μπιλ Κλίντον) στο υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, ενέκρινε χτες η αρμόδια Επιτροπή της Γερουσίας και στη συνέχεια αναμένεται να τεθεί προς έγκριση και από την Ολομέλεια του σώματος.

Τέλος, τηλεφωνική επικοινωνία με το στενότερο σύμμαχο των ΗΠΑ στη Λατινική Αμερική, γνωστό για την κρατική και παρακρατική τρομοκρατία, Κολομβιανό πρόεδρο, Αλβαρο Ουρίμπε, είχε χτες ο Ομπάμα, ο οποίος μεταξύ άλλων δεσμεύτηκε για στενότερη συνεργασία και με τους άλλους ηγέτες της περιοχής, αλλά και για «συνεργασία για θέματα ασφάλειας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την καταπολέμηση των ναρκωτικών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ