Πέμπτη 29 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Φημολογίες για το «πυραυλικό σύστημα»

ΜΟΣΧΑ.--

Ως «ανοησίες» χαρακτήρισε χτες το ρωσικό υπουργείο Αμυνας τα πρόσφατα δημοσιεύματα, που φέρουν τη Μόσχα να αναστέλλει την ανάπτυξη των πυραύλων «Iskander» στο Καλίνινγκραντ ως απάντηση στη σχεδιαζόμενη εγκατάσταση της λεγόμενης «αντιπυραυλικής ασπίδας» των ΗΠΑ στην ανατολική Ευρώπη.

«Πώς μπορεί κανείς να αναστείλει συγκεκριμένες ενέργειες που δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει;», αναρωτήθηκε ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Αμυνας, μιλώντας στο πρακτορείο «Ιταρ Τας». Υπενθύμισε, επίσης, πως τα σχέδια ανάπτυξης των συγκεκριμένων πυραύλων στο Καλίνινγκραντ θα έρχονταν μόνο σαν απάντηση στην «ασπίδα» των ΗΠΑ όχι νωρίτερα από το 2013.

Πάντως, τη συγκεκριμένη πληροφορία μετέδωσε νωρίτερα το πρακτορείο ειδήσεων «Ιντερφαξ», ισχυριζόμενο, μάλιστα, πως η Μόσχα θα προβεί σε μια τέτοια αναστολή αν υπάρξει αλλαγή στάσης της νέας αμερικανικής κυβέρνησης. Για «πολύ θετικό βήμα, εφόσον επιβεβαιωθεί η πληροφορία», έκανε λόγο ο Αμερικανός εκπρόσωπος στο ΝΑΤΟ, Κουρτ Βόλκερ, ενώ στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκαν και οι δηλώσεις του εκπροσώπου του ΝΑΤΟ, Τζέιμς Απαθουράι, και του Τσέχου υπουργού Εξωτερικών, Κάρελ Σβάρτζεμπεργκ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ