Παρασκευή 30 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Διάχυτη δυσαρέσκεια...

Δυσαρέσκεια προκάλεσαν στον ΣΥΡΙΖΑ τα όσα ελέχθησαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε το βράδυ της Τετάρτης η «Ανανεωτική Πτέρυγα» του ΣΥΝ, όπου ένας εκ των ομιλητών χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ ως προϊόν μετάλλαξης του ΣΥΝ, που συγκροτείται στη βάση όχι κοινών θέσεων, αλλά κοινών αρνήσεων. Τη δυσαρέσκεια εξέφρασε με δήλωσή του ο Αλ. Φλαμπουράρης, μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ήταν προσχεδιασμένο να ειπωθούν αυτά εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι ώστε να προβληθεί η πρόταση του Φ. Κουβέλη για «αντιδεξιά συσπείρωση».

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Οι "ανένταχτοι" έβαλαν εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που, αν δεν ήταν συγκέντρωση τάσης του ΣΥΝ, εύκολα θα μπορούσαν να καταταγούν σε ομιλίες εκπροσώπων άλλων κομμάτων εντός και εκτός Βουλής. Εξ άλλου, τον τελευταίο μήνα οι επιθέσεις αυτού του τύπου εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Αυτή η επίθεση ήταν άμεσα συνυφασμένη και αναγκαία για να προβληθεί από τον τρίτο ομιλητή η αντιδεξιά συσπείρωση που θα διεκδικήσει τη νέα κυβερνητική πλειοψηφία».

Η δήλωση αυτή του Αλ. Φλαμπουράρη προκάλεσε με τη σειρά της τη δυσαρέσκεια της «Ανανεωτικής Πτέρυγας», η οποία επισήμως αρνήθηκε να τη σχολιάσει, ανεπίσημα όμως στελέχη της τη χαρακτήριζαν άδικη και για την τάση και προσωπικά για τον Φ. Κουβέλη, συμπληρώνοντας που ουδέποτε έκρυψαν τις απόψεις τους στις οποίες παραμένουν σταθεροί.

Στο μεταξύ, εξακολουθεί η διαμάχη με τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλο και γύρω απ' την πρόσφατη δήλωσή του με την οποία εξέφραζε την απορία του για ποιο λόγο ο Αλαβάνος έφυγε από πρόεδρος αφού εξακολουθεί να προεδρεύει και ο Τσίπρας αναδείχτηκε σε πρόεδρο χωρίς στην πραγματικότητα να είναι. Σε πρωτοσέλιδο άρθρο της «Αυγής» χτες γίνεται λόγος για προσπάθεια από μέρους του «να αποδομήσει τη σημερινή ηγεσία» προσπάθεια που «στρέφεται εναντίον του 70% του τελευταίου συνεδρίου» και του υπενθυμίζεται πως «τον ίδιο δεν τον αποδόμησε με τέτοιον τρόπο ποτέ κανένας».

Χτες, ωστόσο, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «city» επανέλαβε την άποψή του αυτή, ενώ κληθείς να σχολιάσει τη συνάντηση Παπανδρέου - Αλαβάνου, που πραγματοποιείται σήμερα Παρασκευή, είπε πως δεν περιμένει κάτι απ' αυτήν καθώς και οι δύο πλευρές με όρους επικοινωνιακής τακτικής χειρίζονται το ζήτημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ