Παρασκευή 30 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
`Η ΑΠΟ ΔΩ, `Η ΑΠΟ ΚΕΙ

ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ: «Το ΚΚΕ στηρίζει τον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς για την αναπλήρωση του εισοδήματος, κατώτερες εγγυημένες τιμές και μείωση του κόστους παραγωγής. Στηρίζει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στην Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ), την αντιαγροτική πολιτική που ακολουθούν όλα τα χρόνια οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ» (η πρώτη κιόλας παράγραφος της χτεσινής ανακοίνωσης του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ /ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, σήμερα).

ΔΕΔΟΜΕΝΗ Η ΚΑΠ: «Ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί τη ριζική αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής προς όφελος των μικρομεσαίων αγροτών προτείνει εθνική στρατηγική για μια βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον γεωργία» (ο Α. Τσίπρας / ΑΥΓΗ).

ΚΑΙ ΚΛΑΜΑ Ο ...ΣΗΜΙΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ... «Δε γνωρίζω αν οι Βρυξέλλες θα "μπλοκάρουν" τον προεκλογικό Αχελώο (...) αυτό που πιστεύω είναι ότι τα εκατομμύρια που μοιράζει ή κυβέρνηση στα "αφεντικά του κάμπου" δεν έπρεπε να δοθούν, κυρίως για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης (...) "αγροτιά" δεν υπάρχει. Εδώ και πολλές 10ετίες έχει διασπαστεί σε εργάτες γης, σε αγρότες απλούς εμπορευματοπαραγωγούς, σε μικρές, μεσαίες και μεγάλες καπιταλιστικές αγροτικές επιχειρήσεις - τους μεγαλοαγρότες, τα αφεντικά του θεσσαλικού κάμπου (...) για τους εργάτες γης (...) δε συγκινούμαστε (...) τα λεφτά θα τα τσεπώσουν τα "αφεντικά του κάμπου" (...) φαντάζεστε να μπαίνουν λεφτά στον λογαριασμό ενός εργάτη επειδή απλώς είναι εργάτης; Μήπως τον εμποράκο της γειτονιάς σας να έχει εγγυημένο κατώτερο τζίρο; Οχι. Στον λογαριασμό όμως του αγρότη θα μπαίνουν μέχρι το 2013 επειδή είναι αγρότης (...) Βιώνουμε οικονομική κρίση. Αυτή δε θα πλήξει κυρίως την πρωτογενή παραγωγή τροφίμων, αλλά τη μεταποίηση, τον τουρισμό, την οικοδομή. Τα μεσαία στρώματα των πόλεων και τη μισθωτή εργασία. Αυτά θα πρέπει να φροντίσουμε» (ο Κ. Καλίτσης στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

«ΑΠ' ΟΛΟΥΣ»; «Αναγνωρίζεται από όλους ότι οι αγρότες που κατέβηκαν με τα τρακτέρ στους δρόμους αντιμετωπίζουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα και είναι δίκαια τα αιτήματά τους για αποζημιώσεις, ώστε να στηριχθεί το εισόδημά τους (...) προέκυψε ξαφνικά θέμα με τις Βρυξέλλες οι οποίες δεν ενημερώθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση για να εγκριθούν οι αποζημιώσεις προς τους αγρότες» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ