Παρασκευή 30 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
«Μην αγωνιάς, αγωνίσου!»

Κάλεσμα του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, με αφορμή το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

Στα εξεταστικά κέντρα, στα οποία αυτό το Σαββατοκύριακο πραγματοποιείται ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για εκπαιδευτικούς θα βρίσκεται το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, που με εξορμήσεις θα απευθυνθεί στους εκπαιδευτικούς με την πρότασή του. Απευθυνόμενοι στους συναδέλφους τους που αναγκάζονται να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό, οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ αποκαλύπτουν το χαρακτήρα του ως «μια από τις πιο χαρακτηριστικές εκφράσεις των αντιλαϊκών κατευθύνσεων για αποσύνδεση του πτυχίου από το επάγγελμα, που σε καλεί να ξαναδιαβάσεις, να ξανακουραστείς, να πληρώσεις για φροντιστήρια, να αξιολογηθείς για να πιάσεις δουλειά στο αντικείμενο που σπούδασες και που αποδεδειγμένα κατέχεις».

Απαντώντας σε όσους υποστηρίζουν ότι με το διαγωνισμό «διασφαλίζεται η ποιότητα στην εκπαίδευση», το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών σημειώνει πως «αν θέλανε κάτι τέτοιο θα φρόντιζαν να εξασφαλίσουν όλες τις προϋποθέσεις για τη σωστή λειτουργία των πανεπιστημίων (χρηματοδότηση, υποδομές, προσωπικό, κτλ). Αν λέγανε αλήθεια θα κάλυπταν τα κενά που υπάρχουν στην εκπαίδευση με μόνιμους διορισμούς και όχι με αναπληρωτές και ευέλικτους ωρομίσθιους».

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών είναι το μόνο που με συνέπεια στήριξε και στηρίζει το αίτημα για μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα ότι η κατάργηση της επετηρίδας υπαγορεύτηκε από την ΕΕ και τον ΟΟΣΑ, όχι για να αντιμετωπιστεί η ανεργία ή να επιλεγεί ο καλύτερος εκπαιδευτικός, αλλά για να απαξιωθούν τα πτυχία μας και να ανοίξει ο δρόμος για την ανατροπή των εργασιακών μας σχέσεων. Απέναντι σε αυτήν την πολιτική, διεκδικεί αποκλειστικά μόνιμο προσωπικό στην εκπαίδευση, άμεση κατάργηση του θεσμού των ωρομισθίων - αναπληρωτών, πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά, περίθαλψη και μισθολογικά και δικαιώματα στους αναπληρωτές και τους ωρομίσθιους (για όσο υπάρχουν), μαζικούς διορισμούς τώρα από μια νέα και ενιαία επετηρίδα, κατάργηση του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, ενιαία μορφωτικά δικαιώματα για όλους τους εκπαιδευτικούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ