Σάββατο 31 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ»
Επιμένει στην εργασιακή ομηρία

Κάνει ό,τι μπορεί για να αποτρέψει την αοριστικοποίηση των συμβάσεων δεκάδων εργαζομένων

Καμία δέσμευση δεν ανέλαβε επί της ουσίας η διαχειρίστρια εταιρεία «Στάργουντ» για τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου όλων των εποχικά απασχολούμενων εργαζομένων, παρά το γεγονός ότι το ξενοδοχειακό συγκρότημα «Αστέρας Βουλιαγμένης» είναι 12μηνης και συνεχούς λειτουργίας. Υπόλογη είναι και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Απασχόλησης που περιορίζει την παρέμβασή της σε «συστάσεις» και «παραινέσεις» προς την εργοδοσία.

Συγκεκριμένα, μετά από σειρά συναντήσεων στο υπουργείο, κάτω από την πίεση που ασκούν οι ταξικές δυνάμεις στο ξενοδοχείο και το κλαδικό συνδικάτο, η εταιρεία έδωσε γραπτή απάντηση στο πάγιο αίτημα για τη μετατροπή των συμβάσεων όλων των εργαζομένων σε αορίστου χρόνου, ότι θα προχωρήσει σταδιακά «και σύμφωνα με τις πραγματικές δυνατότητές της να υλοποιήσει την απορρόφηση των εποχιακών εργαζομένων της». Ωστόσο, ιδιαίτερα επικίνδυνο για τις αντεργατικές μεθοδεύσεις της εργοδοσίας είναι το σημείο όπου, δικαιολογώντας τη στάση της, αναφέρει ότι η κύρια δραστηριότητά της «επιτυγχάνεται κατά τη θερινή περίοδο, ενώ τη χειμερινή περίοδο τα ξενοδοχεία της επιχείρησης λειτουργούν με χαμηλή πληρότητα. Ως εκ τούτου, δε δύναται η επιχείρηση, τουλάχιστον κατά την παρούσα φάση, να απασχολεί τον ίδιο αριθμό εργαζομένων καθ' όλο το έτος»!

Οι ταξικές δυνάμεις στον κλάδο ξεκαθαρίζουν ότι θα δώσουν τη μάχη μέχρι να μονιμοποιηθούν και οι 101 (σύμφωνα με την επιχείρηση) εργαζόμενοι, όπως έκαναν και στο πρόσφατο παρελθόν, αναγκάζοντας την εταιρεία να προσλάβει δεκάδες εργαζόμενους με συμβάσεις αορίστου χρόνου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ