Σάββατο 31 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ «ΧΑΒΑΛΕΣ»
Προγράμματα «stage» αντί για σταθερή δουλειά

Οι ταξικές δυνάμεις και το ΚΚΕ βρίσκονται σταθερά στο πλευρό των 120 εργαζομένων της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Χαβαλές» στις Σέρρες και την Καβάλα, οι οποίοι παραμένουν ξεκρέμαστοι κι απλήρωτοι, μετά την απόλυσή τους, με την ανοχή και του εργοδοτικού συνδικαλισμού. Μέσα σε διάστημα δέκα ημερών, η εργοδοσία κοινοποίησε το σύνολο των απολύσεων στους εργαζόμενους, οι οποίοι δεν έχουν πάρει αποζημίωση, δώρο Χριστουγέννων, άδειες κι επιδόματα αδείας, ενώ σε κάποιους από αυτούς χρωστάει και τα δεδουλευμένα του Δεκέμβρη.

Η βουλευτής του ΚΚΕ, Σοφία Καλαντίδου, σε συνάντηση που είχε με τους εργαζόμενους στον ΟΑΕΔ των Σερρών την περασμένη Πέμπτη, σημείωσε την ανάγκη να μη συμβιβαστούν με προγράμματα απασχόλησης, να παλέψουν για να μη χαθούν οι θέσεις εργασίας. Υπογράμμισε ακόμα τις ευθύνες των κομμάτων του ευρωμονόδρομου και του κεφαλαίου, καλώντας τους εργαζόμενους να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα.

Οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ από την πρώτη στιγμή ανέδειξαν το ρόλο των συνδικαλιστικών ηγεσιών της ΠΑΣΚΕ στο Εργατικό Κέντρο Σερρών και στο Σωματείο Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων Ν. Σερρών, καθώς λειτουργούν σαν μακρύ χέρι της εργοδοσίας, παροτρύνοντας τους εργαζόμενους να δεχτούν τα προγράμματα τύπου stage της νομαρχίας και του ΟΑΕΔ. Οι ταξικές δυνάμεις καλούν τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο ΠΑΜΕ, να αλλάξουν τους συσχετισμούς δύναμης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ