Σάββατο 31 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ «ΑΤΤΙΚΑΤ» - ΤΡΙΚΑΛΑ
Πληρώθηκαν τα δεδουλευμένα οι εργάτες

«Η δύναμη βρίσκεται στα χέρια μας» τονίζει η Γραμματεία Τρικάλων του ΠΑΜΕ, που στάθηκε ενεργός συμπαραστάτης στον αγώνα τους

Ο αγώνας των εργαζομένων στην ΑΤΤΙΚΑΤ, σε έργο της Εγνατίας Οδού στα Τρίκαλα, είχε αποτέλεσμα. Μετά από επίσχεση εργασίας σχεδόν μιας βδομάδας εξανάγκασαν την εργοδοσία να τους καταβάλλει το σύνολο των δεδουλευμένων που τους όφειλε, δηλαδή τα μεροκάματα τριών μηνών. Οι εργάτες, έχοντας από την πρώτη στιγμή στο πλάι τους το ΠΑΜΕ, δεν μπήκαν σε «παζάρια», παρά τις προσπάθειες της εργοδοσίας αλλά και του προέδρου της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων και συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ, Γ. Οικονόμου.

Οπως σημειώνει η Γραμματεία Τρικάλων του ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή της, «απαίτησαν να τα πάρουν όλα και τα πήραν όλα, δεν έκαναν ούτε μια στιγμή πίσω από αυτό». Αυτή η νίκη, τονίζει η Γραμματεία, στέλνει το μήνυμα ότι όταν ένας αγώνας είναι δίκαιος, μαζικός, ενωτικός, καλά οργανωμένος τότε μπορεί να είναι και νικηφόρος. Αλλά και σε αυτούς που προσπάθησαν να τον εμποδίσουν στέλνει το μήνυμα «να μην το επιχειρήσουν ξανά γιατί, όπως και τώρα, θα σπάσουν τα μούτρα τους». Καταλήγοντας επισημαίνει ότι ένα από τα πιο σημαντικά συμπεράσματα που έβγαλαν οι εργάτες μέσα από τον αγώνα τους είναι ότι «η δύναμή τους βρίσκεται στα χέρια τους και ότι πρέπει να συνεχίσουν να έχουν εμπιστοσύνη σε αυτή. Οτι μπορεί να έχουν εμπιστοσύνη στο ΠΑΜΕ, ως τον οργανωτή της ταξικής πάλης».

Υπενθυμίζεται ότι στο εργοτάξιο, όπου οι καταγγελίες για τις συνθήκες δουλειάς και τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας βοούν, είχε βρεθεί την Τετάρτη και κλιμάκιο του ΚΚΕ που περιόδευσε στην περιοχή, με επικεφαλής τον Γιώργο Μαυρίκο, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του Κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ