Σάββατο 31 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μονόδρομος η αντεπίθεση

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για το νέο Πρόγραμμα Σταθερότητας υπογραμμίζεται:

«Το επικαιροποιημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας όχι μόνο δε σηματοδοτεί φιλολαϊκή στροφή αλλά, αντίθετα, σηματοδοτεί την ένταση της αντεργατικής πολιτικής. Είναι πλήρως ευθυγραμμισμένο με τις κατευθύνσεις της ΕΕ και επιδιώκει να πληρώσουν τα βάρη της κρίσης οι εργαζόμενοι μέσα από τη μείωση των μισθών, την περικοπή των όποιων κοινωνικών δαπανών και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Προωθεί τις ιδιωτικοποιήσεις με αιχμή την αντιλαϊκή αναδιάρθρωση του ΟΣΕ. Υποβαθμίζει και επιδεινώνει τους όρους εργασίας σε όλους τους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα.

Οι περιβόητες μεταρρυθμίσεις για την προσέλκυση επενδύσεων θα εκφραστούν με νέα αφαίρεση εργατικών δικαιωμάτων, μεγαλύτερη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.

Τα ψίχουλα, που δίνει η κυβέρνηση σε εξαθλιωμένα τμήματα του λαού, δεν μπορούν ούτε καν να απαλύνουν τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής.

Οι εργαζόμενοι έχουν μόνο ένα δρόμο και τρόπο για να μην πληρώσουν τις συνέπειες της κρίσης. Να αντιπαλέψουν αποφασιστικά την πολιτική του "ευρωμονόδρομου", να βγουν αγωνιστικά στο προσκήνιο, να οργανώσουν την ταξική και πολιτική αντεπίθεσή τους σε κάθε εργασιακό χώρο. Είναι ζωτικής σημασίας για τα δικαιώματά τους να παραμερίσουν τον εργοδοτικό και δικομματικό συνδικαλισμό, να εγκαταλείψουν τα κόμματα της ΕΕ και της πλουτοκρατίας. Ανυπακοή στην ΕΕ και αντεπίθεση με λαϊκή αντιμονοπωλιακή συμμαχία και πάλη, για να αποκρούσουμε τα νέα χειρότερα μέτρα, για να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ