Σάββατο 31 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Οι αγώνες δεν πρόκειται να σταματήσουν

Motion Team

Με κύρια αιτήματα την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματός τους, ικανοποιητικές κατώτερες τιμές, όχι στους περιορισμούς που βάζει η ΕΕ, όχι στη νέα ΚΑΠ, οι αγρότες του Εβρου συνέχισαν και χτες να παραμένουν στα μπλόκα στο Ορμένιο, στην Κορνοφωλιά και στο Πύθιο.

Και χτες, για 11η συνεχόμενη ημέρα, οι αγρότες των Σερρών δήλωναν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους στο μπλόκο του Προμαχώνα, αδιαφορώντας και καταγγέλλοντας το κλίμα τρομοκράτησης και τις προφορικές απειλές που εκτοξεύονται από αρμόδιους και αναρμόδιους, για σχηματισμό δικογραφιών σε βάρος των αγροτών που βρίσκονται στα μπλόκα, καθώς και σε βάρος των μελών των Συντονιστικών Επιτροπών.

Με την ίδια αποφασιστικότητα συνέχισαν και χτες τα μπλόκα τους στη Ν. Τρίγλια, την Ορμύλια και τη Γαλάτιστα οι αγρότες της Χαλκιδικής, στο τελωνείο της Εξοχής οι αγρότες της Δράμας και στο δρόμο για τη Δοϊράνη οι αγρότες του Κιλκίς. Οι Συντονιστικές Επιτροπές των παραπάνω μπλόκων χτες το βράδυ και σήμερα το πρωί θα αποφάσιζαν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

Σε γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Εβρου αποφασίστηκε για σήμερα το πρωί οι αγρότες με τα τρακτέρ τους να κατευθυνθούν συντεταγμένα από τα μπλόκα στα χωριά τους, συνεχίζοντας με άλλες μορφές αγώνα. Οπως τόνιζαν τα μέλη της Ομοσπονδίας, τα άμεσα και οικονομικά αιτήματα τους δε δικαιώθηκαν και για το λόγο αυτό οι κινητοποιήσεις δεν πρόκειται να σταματήσουν. Υπάρχουν όμως και τα αιτήματα για μια άλλη αγροτική πολιτική που χρειάζεται να ενταθούν οι αγώνες και να μαζικοποιηθούν για να φθάσει η μέρα της δικαίωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ