Κυριακή 1 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΓΡΑΜΜΗ ΠΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΣΥ είναι υπέρ των συμφερόντων της μικρομεσαίας αγροτιάς

Η ενίσχυση αυτής της γραμμής και η αποδυνάμωση του συνδικαλισμού της υποταγής, θα δώσει ώθηση στην οργάνωση της αγροτιάς, θα συμβάλει στην ανασύνταξη του αγροτικού κινήματος, στην αποτελεσματικότητα της πάλης

ICON

Ο αγώνας της μικρομεσαίας αγροτιάς απέδειξε ότι στο αγροτικό κίνημα συγκρούονται δύο γραμμές. Η πρώτη από τις ηγεσίες των ΓΕΣΑΣΕ - ΣΥΔΑΣΕ - ΠΑΣΕΓΕΣ και τα ηγετικά αγροτοσυνδικαλιστικά στελέχη των κομμάτων του «ευρωμονόδρομου», που εκφράζει τα συμφέροντα των μεγαλοαγροτών, οι οποίοι ελπίζουν να επωφεληθούν από το ξεκλήρισμα της φτωχής αγροτιάς, συμμετέχει στη διαμόρφωση της ΚΑΠ ως «κοινωνικός εταίρος», υπονομεύει τις κινητοποιήσεις. Η δεύτερη γραμμή εκπροσωπείται από τις δυνάμεις που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΥ, συγκρούεται με την ΚΑΠ και τον ΠΟΕ, εκφράζει τα συμφέροντα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Αυτή η γραμμή πάλης, τα αιτήματα της ΠΑΣΥ απαντούν στις σημερινές ανάγκες συμβάλλοντας στο άνοιγμα του δρόμου ανάπτυξης που θα υπηρετεί τους μικρομεσαίους αγρότες και τις οικογένειές τους.

Το πλατύ κίνημα συμπαράστασης και στήριξης του αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς, εκδηλώθηκε από τα δεκάδες ταξικά συνδικάτα και οργανώσεις των εργαζομένων με πρωτεργάτη το ΠΑΜΕ, από μαζικούς και τοπικούς φορείς, από οργανώσεις των αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ, δείχνει ξεκάθαρα την αναγκαιότητα ενίσχυσης της κοινής δράσης και οικοδόμησης της κοινωνικής συμμαχίας ανάμεσα στη μικρομεσαία αγροτιά, την εργατική τάξη και τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, τις μαζικές αγωνιστικές οργανώσεις της νεολαίας, των γυναικών.



ΣΕΛ.  8   -   11

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ