Τρίτη 3 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
Αποπροσανατολισμός και υποκρισία

Η σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αιγαίου δηλώνει ότι θα παραιτηθεί σύσσωμη, εάν δεν αποκατασταθεί η «άδικη πολιτική» της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου απέναντι στο ίδρυμα. Ουσιαστικά, διαμαρτύρεται γιατί η περιφέρεια διοχέτευσε στο ίδρυμα λίγα κονδύλια από το ΕΣΠΑ/ΠΕΠ, με αποτέλεσμα το πανεπιστήμιο να μην μπορεί «να χρηματοδοτήσει διδακτορικά, ανάπτυξη εργαστηρίων, άσκηση φοιτητών, έρευνα εν γένει για τα επόμενα χρόνια»!

Και γεννιέται το ερώτημα: Δεν είναι υποχρέωση του υπουργείου Παιδείας να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες των ιδρυμάτων με τη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό; Από πότε μετατέθηκε σε ευθύνη της Περιφέρειας να χρηματοδοτεί τα διδακτορικά, την έρευνα κ.α. μέσω των ...ευρωπαϊκών κονδυλίων;

Είναι άκρως αποπροσανατολιστική η αντίδραση του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ακριβώς επειδή δεν επικεντρώνει στην εσκεμμένη πολιτική υποχρηματοδότησης της κυβέρνησης, αλλά την παρουσιάζει ως μια ...«περιφερειακή» λαθεμένη επιλογή κάποιων προσώπων... Και είναι ταυτόχρονα υποκρισία από την πλευρά της κυβέρνησης να λέει το πανεπιστήμιο ότι δεν έχει να πληρώσει τα διδακτορικά, τις υποδομές κτλ. και την ίδια ώρα το υπουργείο Παιδείας να απαντά ιδρύοντας ένα ακόμα τμήμα στη Λήμνο!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ