Τετάρτη 4 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ενοπλη επίθεση σε αστυνομικό τμήμα

Ενοπλη επίθεση σημειώθηκε στις 04.15 χτες τα ξημερώματα στο αστυνομικό τμήμα Κορυδαλλού, στη διασταύρωση των οδών Φιλικής Εταιρείας και Θερμοπυλών. Αγνωστοι, που φορούσαν κράνη, πυροβόλησαν πολλές φορές και πέταξαν χειροβομβίδα εναντίον του τμήματος, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές, χωρίς όμως να υπάρξει τραυματισμός.

Η χειροβομβίδα την οποία πέταξαν οι δράστες δεν εξερράγη και στάλθηκε μαζί με τα άλλα ευρήματα στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Στο σημείο βρέθηκαν 19 κάλυκες, δύο διαφορετικών διαμετρημάτων. Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες, οι δράστες ήταν τρεις, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται να ήταν περισσότεροι.

Ο φρουρός του τμήματος σώθηκε, αφού πρόλαβε να σκύψει και οι σφαίρες πέρασαν πάνω από το κεφάλι του και σφηνώθηκαν στη σκοπιά και τον τοίχο του αστυνομικού τμήματος. Μέσα βρίσκονταν άλλοι δύο αστυνομικοί. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δράστες κινούνταν πεζοί όταν άρχισαν να πυροβολούν κατά του τμήματος. Οι δράστες εξαφανίστηκαν και αναζητούνται, ενώ έρευνες για την υπόθεση διενεργεί η Αντιτρομοκρατική.

Αγνωστος που τηλεφώνησε λίγη ώρα αργότερα, στις 5.06 το πρωί, στο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη φέρεται να ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης για λογαριασμό του «Επαναστατικού Αγώνα». Το γεγονός ωστόσο εξετάζεται με μεγάλη επιφύλαξη από τις αστυνομικές αρχές, καθώς κατά στο παρελθόν, ο «ΕΑ» δεν έχει αναλάβει την ευθύνη κάποιας επίθεσης τηλεφωνικά, αλλά με προκηρύξεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ