Τετάρτη 11 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Πρόβλημα που σχετίζεται με κοινωνικές παραμέτρους

Παρέμβαση του ΚΚΕ στη Βουλή, κατά τη διάρκεια συζήτησης σχετικής Επερώτησης βουλευτών του ΠΑΣΟΚ

Το πρόβλημα της αύξησης της εγκληματικότητας δεν μπορεί να αποσυνδεθεί από τις κοινωνικές παραμέτρους που συμβάλλουν καθοριστικά στη διαμόρφωση και εξέλιξη της εγκληματικής συμπεριφοράς, τόνισε στη Βουλή σε παρέμβασή της σε σχετική Επερώτηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, η βουλευτής του ΚΚΕ Β. Νικολαΐδου. Υπογράμμισε ότι στο κείμενο της Επερώτησης γίνεται μια επιφανειακή προσέγγιση του φαινομένου και δεν απασχολεί ότι ο κοινωνικός ρατσισμός, η ξενοφοβία και η εκμετάλλευση μεταναστών στη χώρα μας οδηγούν στην απομόνωση και στην περιθωριοποίησή τους που λειτουργούν ως παράγοντας έντασης, εχθρότητας και αντίδρασης, συμβάλλοντας έτσι στην αύξηση της εγκληματικότητας.

Η Β. Νικολαΐδου είπε ότι διαφεύγει από την αντίληψη των επερωτώντων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ότι υπάρχει πλήρης ανατροπή θεμελιωδών δημοκρατικών και κοινωνικών αξιών στο ισοπεδωτικό σύστημα της καπιταλιστικής οικονομίας που αναδεικνύει το κέρδος σε κορυφαία κοινωνική αξία.

Αυτά, συνέχισε, δεν αναφέρονται από το ΠΑΣΟΚ γιατί το κόμμα αυτό κινείται με τις ίδιες κατευθύνσεις που οδηγούν και την πολιτική αντίληψη της ΝΔ, με αποτέλεσμα να περιορίζει την κριτική του απλώς στην έλλειψη «εκπαιδευμένων αστυνομικά "πιστολέρο" και στη μη ύπαρξη ισχυρής αστυνόμευσης». Η κυβέρνηση, τόνισε, οφείλει να προχωρήσει σε αναδιάταξη του προσωπικού και να δώσει τον κατάλληλο προσανατολισμό στις δυνάμεις της αστυνομίας, να διαλύσει τους μηχανισμούς καταστολής του λαϊκού κινήματος και τις υπηρεσίες παρακολούθησης. Ομως, είπε η Β. Νικολαΐδου, δε θα κάνει κάτι τέτοιο, γιατί έτσι θα αρνηθεί τον εαυτό της και το ρόλο της ως πολιτικού εκπροσώπου του κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ