Τετάρτη 11 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
Μέχρι το Μάρτη οι συζητήσεις με τη MIG

Αρχισαν χτες, και αναμένεται να διαρκέσουν έως τις αρχές του επόμενου μήνα, τα «παζάρια» κυβέρνησης και «Marfin Investment Group» (MIG) για την παράδοση της δημόσιας περιουσίας του ομίλου της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ) στο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Οι «σύμβουλοι» της κυβέρνησης και οι εκπρόσωποι της MIG συναντήθηκαν χτες παρουσία του επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος επιτηρεί τις διαδικασίες ιδιωτικοποίησης σε όλες τις φάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, στους εκπροσώπους της MIG παραδόθηκαν όλα τα οικονομικά και άλλα στοιχεία του ομίλου της ΟΑ, ώστε να είναι σε θέση να καθορίσουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τα «παζάρια» που θα κάνουν στις συναντήσεις που θα επακολουθήσουν.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκης, ενημέρωσε χτες την Κυβερνητική Επιτροπή για την πρόταση του Α. Βγενόπουλου της MIG, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ε. Αντώναρος, είπε ότι την κυβέρνηση την ενδιαφέρει «μια υγιής, αποτελεσματική αποκρατικοποίηση της "Ολυμπιακής" και αυτό επιδιώκεται με τη διαδικασία η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη». Την αισιοδοξία του για την κατάληξη των διαπραγματεύσεων εξέφρασε και ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών, Ευρ. Στυλιανίδης, αν και στην ουσία δεν του ανατέθηκε ποτέ ο χειρισμός της ιδιωτικοποίησης του ομίλου της ΟΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Α. Βγενόπουλος διεκδικεί με το ελάχιστο τίμημα των 107 εκατ. ευρώ και τις τρεις εταιρείες του ομίλου (πτητικό έργο, Τεχνική Βάση, επίγεια εξυπηρέτηση), ενώ προτίθεται να προσλάβει και ορισμένους εργαζόμενους, αλλά με συμβάσεις και όρους «αγοράς».

Σημειώνεται ότι η πλειοψηφία στην ΟΣΠΑ, η οποία μέχρι τώρα με τη στάση της, ουσιαστικά, διευκολύνει τις διαδικασίες ιδιωτικοποίησης, με χτεσινή της ανακοίνωση αναφέρει ότι ...απαιτεί «δημόσια και ενιαία "Ολυμπιακή"».

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργάνωσαν χτες έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης οι συμβασιούχοι της «Ολυμπιακής», διεκδικώντας την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας τους, την καταβολή της άδειας και του επιδόματος αδείας για το 2008 στους απολυμένους συμβασιούχους και καλύτερες συνθήκες υγιεινής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ