Τετάρτη 11 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Το Σάββατο η πανελλαδική σύσκεψη

Στις 14 του Φλεβάρη, στις 12 το μεσημέρι, στον Παλαμά Καρδίτσας, με στόχο την ανασύνταξη του αγροτικού κινήματος και την ενίσχυση του αγωνιστικού πόλου

Εκπρόσωποι Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων, Επιτροπών Αγώνα και μπλόκων που είχαν στηθεί στους δρόμους κατά την πρόσφατη παναγροτική κινητοποίηση, καλούνται να πάρουν μέρος στην πανελλαδική αγροτική σύσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 14 Φλεβάρη, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Παλαμά Καρδίτσας.

Τη σύσκεψη διοργανώνουν οι Ενωτικές Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων και η Επιτροπή Αγώνα του Μπλόκου της Νίκαιας, που θεωρούν ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τη συνέχιση του αγώνα είναι η ανασύνταξη του αγροτικού κινήματος, με την ενεργοποίηση αγροτικών συλλόγων και επιτροπών αγώνα σ' όλη την Ελλάδα και την ενίσχυση του αγωνιστικού πόλου στο αγροτικό κίνημα.

Οι μετέχοντες στη σύσκεψη θα συζητήσουν και θα εξειδικεύσουν το ψήφισμα του μπλόκου της Νίκαιας, που κινείται στη γραμμή της αποτελεσματικής οργάνωσης και του συντονισμού των αγώνων, στη γραμμή της σύγκρουσης με τις αιτίες που οδηγούν τους μικρομεσαίους αγρότες στο ξεκλήρισμα. Η εμπειρία του αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών της Θεσσαλίας, που ξεκίνησε από τον περασμένο Οκτώβρη και κορυφώθηκε, με επιτυχία, στο μπλόκο της Νίκαιας, αποτελεί παρακαταθήκη για τους αγώνες που θα συνεχιστούν για την ικανοποίηση των αιτημάτων του ψηφίσματος που δίνουν λύσεις για το «σήμερα» και το «αύριο» των μικρομεσαίων αγροτών.

Τα αιτήματα αυτά ανέδειξαν την πραγματική αιτία των αγροτικών προβλημάτων που βρίσκεται στην Κοινή Αγροτική Πολιτική και τις πολιτικές των ελληνικών κυβερνήσεων. Η πάλη των Θεσσαλών αγροτών, που μετείχαν στο μπλόκο της Νίκαιας, έθεσε στο στόχαστρο και τις πρόσφατες καταστροφικές αποφάσεις του Συμβουλίου υπουργών Γεωργίας της ΕΕ, που έρχονται να δώσουν τελειωτικό χτύπημα στους μικρομεσαίους αγρότες, όπως αυτές για τον καπνό, τα σιτηρά, το βαμβάκι, την κατάργηση των επιδοτήσεων για τους φτωχούς αγρότες, τη δυνατότητα αφαίρεσης 10%, επιπλέον, από την ενιαία ενίσχυση, τη λεγόμενη περιφερειοποίηση κ.ά.

Και στις πρόσφατες αγροτικές κινητοποιήσεις εκφράστηκαν οι δύο «γραμμές» του αγώνα. Η μία «γραμμή» είναι της υποταγής, της συναίνεσης και της συγκάλυψης των αιτιών που δημιουργούν τα προβλήματα, η οποία εκφράζεται από τις ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ και τα μπλόκα που στήθηκαν από Συντονιστικές Επιτροπές οι οποίες υπονόμευσαν τον αγώνα και πρόβαλαν αιτήματα που δε θίγουν την ΚΑΠ και δε δίνουν προοπτική για το «αύριο» των μικρομεσαίων αγροτών.

Η άλλη «γραμμή» εκφράστηκε στο μπλόκο της Νίκαιας, το οποίο στηρίχτηκε στο οργανωμένο αγροτικό κίνημα - αγροτικούς συλλόγους, Ομοσπονδίες - και στην Επιτροπή Αγώνα και έδινε και δίνει τη δυνατότητα να συμμετέχουν όλοι οι αγρότες στη γραμμή σύγκρουσης και διεκδίκησης, όπως αποτυπώθηκε και στο ψήφισμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ