Τετάρτη 11 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συνένοχοι εργοδοσία και κυβέρνηση

Νέα Επίκαιρη Ερώτηση για τις εξελίξεις στα «Τζάμπο» κατέθεσε το ΚΚΕ

Την προσπάθεια κυβέρνησης και εργοδοσίας να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους τόσο στην επιχείρηση «ΤΖΑΜΠΟ», όσο και συνολικά στις πολυεθνικές, για να σταματήσουν τον αγώνα που βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα, με αίτημα την ανάκληση της τρομοκρατικής απόλυσης του Ν. Νικολόπουλου, έφερε ως θέμα με Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Μαυρίκος. Ο Γ. Μαυρίκος στέκεται στις «άθλιες και μαφιόζικες μεθοδεύσεις» της «ΤΖΑΜΠΟ» σε βάρος του Ν. Νικολόπουλου, στην «προσπάθεια εξαγοράς του και απειλές για τη ζωή του ίδιου και μελών της οικογένειάς του».

Υπογραμμίζει ότι «η εργοδοσία, για να αντιμετωπίσει το οργανωμένο κίνημα συμπαράστασης και αλληλεγγύης των εργαζομένων προς τον απολυμένο συνάδελφο, απαιτεί από την κυβέρνηση διώξεις των συνδικαλιστών και των εργαζομένων. Η αστυνομία άρχισε να τρομοκρατεί τους εργαζόμενους, με παρακολούθηση των εκδηλώσεών τους, καταγραφή των κινήσεών τους σε συνεργασία με την εργοδοσία και στη συνέχεια με συλλήψεις και προσαγωγές συνδικαλιστικών στελεχών και εργαζομένων, ακόμη και δικηγόρων, με απαγγελία μεθοδευμένων κατηγοριών. Ετσι η εργοδοσία ενισχύει την τρομοκρατία προς τους εργαζόμενους με την αμέριστη βοήθεια της κυβέρνησης και των μηχανισμών της».

Με βάση τα παραπάνω, ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτά τους υπουργούς Εσωτερικών και Απασχόλησης «αν θα επιμείνουν στην ένταση του αυταρχισμού. Τι μέτρα προτίθενται να λάβουν και σε ποιες ενέργειες θα προβούν προκειμένου να σταματήσουν τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ