Τετάρτη 11 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΠΑΜΕ
Μαζική διαδήλωση στο «Τζάμπο» του Πειραιά

Κλιμακώνεται ο αγώνας ενάντια στην επιθετικότητα της εργοδοσίας και στη στήριξη που της δίνει η κυβέρνηση

Από τη χτεσινή πορεία και συγκέντρωση έξω από το κατάστημα της πολυεθνικής στον Πειραιά
Από τη χτεσινή πορεία και συγκέντρωση έξω από το κατάστημα της πολυεθνικής στον Πειραιά
Μια ακόμα απάντηση, αυτή τη φορά από τους εργάτες στεριάς και θάλασσας του Πειραιά, πήραν χτες η πολυεθνική ΤΖΑΜΠΟ, η κυβέρνηση και η προσπάθειά της να ποινικοποιήσει τους αγώνες των ταξικών δυνάμεων για λογαριασμό της πολυεθνικής. Με μια δυναμική και ιδιαίτερα μαζική διαδήλωση, οι εργαζόμενοι του Πειραιά, που ανταποκρίθηκαν στο αγωνιστικό προσκλητήριο των ταξικών συνδικάτων της πόλης και της Γραμματείας Πειραιά του ΠΑΜΕ, απαίτησαν την ανάκληση της τρομοκρατικής απόλυσης του εργαζόμενου Νίκου Νικολόπουλου και διαμήνυσαν με τα απανωτά τους συνθήματα: «Η τρομοκρατία δε θα περάσει, των εργατών η πάλη θα τη σπάσει», «Εργάτες, αγρότες, φοιτητές με μέτωπο απαντάμε στις πολυεθνικές». Ενώ έκαναν καθαρό ότι «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη».

Εργαζόμενοι από δεκάδες κλάδους, συνταξιούχοι, γυναίκες, με μαζική την παρουσία της νεολαίας, συγκεντρώθηκαν στις 6 το απόγευμα στον Ηλεκτρικό Σταθμό του Πειραιά. Με τις σημαίες του ΠΑΜΕ στα χέρια και προμετωπίδα το πανό που ανέγραφε «Οχι στην τρομοκρατία και στην ποινικοποίηση των αγώνων. Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη», ξεκίνησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, η οποία κατέληξε στο κατάστημα ΤΖΑΜΠΟ, στο λιμάνι, όπου και παρέμειναν μέχρι τις 8 το βράδυ. Η περιφρουρημένη, καλά οργανωμένη και μαζική συγκέντρωση δεν έδωσε κανένα περιθώριο «δράσης» των δυνάμεων καταστολής που βρίσκονταν εκεί.


Η είσοδος του καταστήματος μετατράπηκε σε «βήμα» της συγκέντρωσης, όπου ομιλήτρια ήταν η Δέσποινα Παπασαράντου, μέλος της διοίκησης του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά. Οπως υπογράμμισε, «η πρόκληση της ΤΖΑΜΠΟ είναι πρόκληση κατά του ταξικού, εργατικού κινήματος, κατά του συνόλου της εργατικής τάξης και η απάντηση θα είναι αποφασιστική από συνδικάτα, σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Δε διαπραγματευόμαστε και υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στη δουλειά και τις συνδικαλιστικές δημοκρατικές ελευθερίες».

Τη συγκέντρωση χαιρέτισαν ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, Σ. Πουλικόγιαννης, η Ελσα Ζαμπέτα, πρόεδρος της Ενωσης Λογιστών Πειραιά, ο Θ. Παναγιωτόπουλος, πρόεδρος της Ενωσης Ηλεκτρολόγων Πλοίων, η Μαργαρίτα Ραΐση, πρόεδρος του Σωματείου Καθαριστριών Δημόσιας Εκπαίδευσης, ο Γιώργος Δρέτας, από τη διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων στην Ελαιουργοσαπουνοποιία, και ο Θ. Κούτρας, από την Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Παραβρέθηκαν ακόμα ο δήμαρχος Νίκαιας, Στέλιος Μπενετάτος, οι βουλευτές του ΚΚΕ Δ. Μανωλάκου και Β. Νικολαΐδου και πολλοί άλλοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ