Σάββατο 14 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
Επιλογές
Εκθεσιακές περιπλανήσεις
«Η διαμαρτυρία», έργο του Δημήτρη Γρατσία
«Η διαμαρτυρία», έργο του Δημήτρη Γρατσία
  • Στο «Μεταίχμιο» (Ιπποκράτους 118), παρουσιάζεται έκθεση του Μιχάλη Αρφαρά. O πρωτοποριακός καλλιτέχνης δημιουργεί έργα που, παρότι πειραματικά, είναι άμεσα επηρεασμένα από τη βυζαντινή δισδιάστατη και αυτόφωτη εικόνα, όπου κυριαρχεί η ανθρώπινη φιγούρα. Με φαντασία δημιουργεί νοηματικά και αισθητικά πυκνούς κόσμους ιδιόμορφης γοητείας, χρησιμοποιώντας διαφορετικές μεταξύ τους τεχνικές. Διάρκεια έως 7/3.
  • Ζωγραφική του Δημήτρη Γρατσία φιλοξενείται στη Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου (Κολοκοτρώνη 4). Παρουσιάζεται ενότητα έργων των χρόνων 1995-2005. Η δημιουργία του Δ. Γρατσία, επίκαιρο κοινωνικό - πολιτικό σχόλιο, καταγραφή της ανθρώπινης ύπαρξης με θεατρικά προσωπεία, δραματικό ρυθμό και κινησιολογία, αντλεί ερεθίσματα από το αρχαίο θέατρο των Αριστοφάνη και Αισχύλου, την υποκριτική τέχνη και το «Θέατρο Τέχνης» του Καρόλου Κουν, στη μνήμη του οποίου αφιερώνεται η έκθεση.
  • «Βουβές κραυγές» τιτλοφορείται η πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής του Χάρη Περιορέλλη, στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών (Γλύκωνος 4). Οπως σημειώνει ο δάσκαλός του στην ΑΣΚΤ, Χρόνης Μπότσογλου, «οι περισσότερες από τις ζωγραφιές που παρουσιάζει ο Χάρης Περιορέλλης αποτελούσαν μέρος της διπλωματικής του εργασίας. Η προσπάθεια να ζωγραφίσει μια κραυγή δεν είναι καθόλου εύκολη δουλειά. Δούλεψε με υπευθυνότητα, τολμώντας διατυπώσεις και λύσεις».
  • «Φωτογραφίες μιας Ξεχωριστής Μέρας. Παιδικά Πορτρέτα από τη Συλλογή του Νίκου Πολίτη (1880-1950)», τιτλοφορείται η έκθεση στο Πολιτιστικό Κέντρο Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τράπεζας στην Πάτρα (πλ. Γεωργίου Α΄ και Κορίνθου).
  • Συνεχίζεται στην γκαλερί «Mary Alexiou - Athens Art Space» (Δημοκρίτου και Στρατιωτικού Συνδέσμου 23), η έκθεση ζωγραφικής του Χάρη Ασβέστη με τίτλο «Μικρές ιστορίες φαντασίας».
  • Εργα του Θεόδωρου Στάμου (1922-1997) παρουσιάζει η έκθεση «Stamos Red», (έως 30/6), στη συλλογή Πορταλάκη (Πεσμαζόγλου 8, 8ος όροφος). Πρόκειται για έργα των τελευταίων χρόνων της ζωής του (1988-1994), που κατακλύζονται με κόκκινο χρώμα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ