Τρίτη 17 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Ενα χρόνο απλήρωτοι...

Απλήρωτοι από το Φλεβάρη του 2008 παραμένουν οι επτά υπάλληλοι (επιστημονικό, διοικητικό, τεχνικό προσωπικό) του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας!

Οπως καταγγέλλουν, το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας είναι ΝΠΙΔ (σ.σ. αυτό σημαίνει θεσμική «ευελιξία»...). Ιδρύθηκε το 1974. Απασχολεί από το 1991 μόνιμο προσωπικό που «διεξάγει πολυσήμαντο εκπαιδευτικό, ερευνητικό και επιστημονικό έργο». Είναι «το μεγαλύτερο μουσείο νεότερου πολιτισμού στη Θεσσαλία και συγκαταλέγεται στα μεγαλύτερα μουσεία της Ελλάδας». Μεταστεγάστηκε σε νέο κτίριο του ΥΠΠΟ «και επαφίεται για την κάλυψη της μισθοδοσίας του προσωπικού του και τις λειτουργικές του δαπάνες αποκλειστικά και μόνο στην ετήσια τακτική επιχορήγηση» του ΥΠΠΟ. Το 2008 έλαβε 15.600 ευρώ, ενώ «η μισθοδοσία και η ασφάλιση του προσωπικού ανέρχονται στις 170.000 ευρώ το χρόνο!».

Φυσικά, «η μεγάλη αυτή καθυστέρηση στην πληρωμή των δεδουλευμένων έχει φέρει σε δεινή θέση τους εργαζομένους και τις οικογένειές τους». Οι εργαζόμενοι απαιτούν: «Αμεση καταβολή των οφειλόμενων μισθών ενός έτους. Διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας του μουσείου, της εμπρόθεσμης μισθοδοσίας των εργαζομένων και κατοχύρωση των θέσεων εργασίας τους θεσμικά. Σε αντίθετη περίπτωση ένας ακόμη φάρος πολιτισμού θα σβήσει οριστικά και οι θέσεις εργασίας θα χαθούν»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ