Τρίτη 17 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΝΩΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ
Οι ελλείψεις έχουν «μπλοκάρει» τα διοικητικά δικαστήρια

Από δικομανία κατέχεται το Δημόσιο, αφού είναι ο πρωταθλητής στην άσκηση ένδικων μέσων, με αποτέλεσμα να έχουν μπλοκάρει τα διοικητικά δικαστήρια. Οι εκκρεμείς υποθέσεις αυτή τη στιγμή έχουν φτάσει στις 416.000, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ενωσης Διοικητικών Δικαστών, Γ. Φαλτσέτος, στην ετήσια γενική συνέλευση της Ενωσης.

«Υποθέσεις που θα έπρεπε και θα μπορούσαν να διεκπεραιώνονται από τη διοίκηση - συνέχισε ο Γ. Φαλτσέτος - δυστυχώς φορτώνουν υπέρμετρα τα πινάκια». Τεράστιες, επίσης, είναι οι ελλείψεις σε προσωπικό. Μόνο στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθήνας έχουν συσσωρευτεί 14.260 αποφάσεις που περιμένουν να καθαρογραφούν, ενώ αυτή την περίοδο υπάρχει μία μόνο δακτυλογράφος! Αυτή την κατάσταση, όπως αναφέρθηκε στη συνέλευση, επιβεβαιώνουν και τα δικαστήρια που στεγάζονται σε πολυκατοικίες, καθώς και οι «έρανοι» μεταξύ των υπαλλήλων για να αγοράσουν γραφική ύλη ή ακόμη και ρολό υγείας.

Στη συνέλευση των διοικητικών δικαστών αποκαλύφτηκε και η πλήρης αποτυχία των δήθεν μέτρων για την επιτάχυνση της δικαιοσύνης, που έχουν πάρει κατά καιρούς οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που στην ουσία μετακύλιαν υποθέσεις στα διοικητικά δικαστήρια.

Στα προβλήματα της Δικαιοσύνης αναφέρθηκε η βουλευτής του ΚΚΕ Βέρα Νικολαΐδου χαιρετίζοντας τη γενική συνέλευση. Η βουλευτής του ΚΚΕ κατηγόρησε την κυβέρνηση για την κατάργηση του αυτοδιοίκητου των δικαστηρίων, ενώ καταφέρθηκε και στο σφιχτό εναγκαλισμό της δικαιοσύνης από την εκάστοτε κυβέρνηση. Ακόμα, ζήτησε από την κυβέρνηση να διαθέσει τα απαιτούμενα κονδύλια για να επιλυθούν το κτιριακό και η μηχανοργάνωση, να γίνουν προσλήψεις δικαστών και δικαστικών υπαλλήλων. Σημείωσε ότι με πρόσχημα την επιτάχυνση της Δικαιοσύνης την έκαναν πολύ πιο ακριβή για τα φτωχά λαϊκά στρώματα, ενώ πρόσθεσε ότι τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των δικαστικών παραμένουν περιορισμένα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ