Τετάρτη 18 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ενας επιθεωρητής για 700 επιχειρήσεις!

Την ανησυχία της για την προστασία δήθεν των εργαζομένων διατύπωσε η υπουργός Απασχόλησης, σε χτεσινή συνάντηση με τους επιθεωρητές του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ). «Η κρίση μας καλεί να δημιουργήσουμε τις απαραίτητες προϋποθέσεις για τη συγκρότηση μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής για την προστασία της απασχόλησης, για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, για τη στήριξη της οικονομίας», δήλωσε, μεταξύ άλλων, η Φάνη Πάλλη - Πετραλιά.

Το ποιον προστατεύει συνολικά η πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και το πώς συγκεκριμένα προτείνει να «αντιμετωπιστεί» η κρίση, έχει ήδη γίνει ξεκάθαρο, μέσα από τα πακέτα δισεκατομμυρίων ευρώ που έχει μοιράσει και τάξει σε επιχειρηματίες για επιδότηση εργασίας, προγράμματα απόκτησης εμπειρίας κτλ., με τα οποία εξασφαλίζει στο κεφάλαιο ακόμα πιο φτηνά ή και εντελώς τσάμπα εργατικά χέρια. Επιβεβαιώθηκε, όμως, και από τα όσα διέρρευσαν από τη συνάντηση, όπως, για παράδειγμα, το στοιχείο ότι από τις 1.300 οργανικές θέσεις επιθεωρητών, που προβλέπονται συνολικά για το ΣΕΠΕ, καλύπτονται μόλις οι 850.

Με βάση τις 600.000 επιχειρήσεις που υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου στη χώρα μας, σε κάθε έναν επιθεωρητή Εργασίας αναλογούν πάνω από 700 επιχειρήσεις, σε καθεμιά από τις οποίες μπορεί να απασχολούνται εκατοντάδες εργαζόμενοι. Μόλις την περασμένη Κυριακή, ο «Ρ» ανέδειξε με ρεπορτάζ για τη βιομηχανική ζώνη των Οινοφύτων ότι ένας επιθεωρητής έχει ευθύνη για πάνω από 3.000 εργάτες. Αφού για 1.250 εταιρείες υπάρχουν μόλις 7 Κοινωνικοί Επιθεωρητές και 6 Τεχνικοί. Τέτοια είναι η «προστασία» των εργαζομένων, για την οποία αγωνιούν η κ. Πετραλιά και οι συνεργάτες της...


Α.Μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ