Πέμπτη 19 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
18ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚ ΚΟΥΒΑΣ
Συναντήσεις για τη στήριξη της Κούβας

Από τη συνάντηση της κουβανικής αντιπροσωπείας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια
Από τη συνάντηση της κουβανικής αντιπροσωπείας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια
Σειρά συναντήσεων πραγματοποίησε χτες η αντιπροσωπεία της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Κούβας, που βρίσκεται στην Ελλάδα για να παρακολουθήσει τις εργασίες του 18ου Συνεδρίου του ΚΚΕ. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας είναι ο Φερνάντο Ρεμίρεζ ντε Εστενιός, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος της ΚΕ για τις Διεθνείς Σχέσεις και συμμετέχει ακόμα ο Χουάν Κάρλος Μαρσάν, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ, υπεύθυνος για την Ευρώπη. Η αντιπροσωπεία συνοδευόταν από τον πρέσβη της Δημοκρατίας της Κούβας στην Ελλάδα, Ερμές Ερέρα Ερνάντες.

Χτες το μεσημέρι, η αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚ Κούβας πραγματοποίησε συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, κατά την οποία αναγνωρίστηκαν από πλευράς του ΚΚ Κούβας οι προσπάθειες της Ελλάδας για την ανάπτυξη των σχέσεων με την Κούβα.

Οι φιλικές σχέσεις των δύο χωρών και των Κοινοβουλίων τους επισημάνθηκαν στη συνέχεια, κατά τη συνάντηση της αντιπροσωπείας της ΚΕ του ΚΚ Κούβας με τον Πρόεδρο της Βουλής, Δημήτρη Σιούφα, στη Βουλή. Οπως είπε ο Δ. Σιούφας, αντιπροσωπεία του Κοινοβουλίου της Κούβας είχε επισκεφτεί την Ελλάδα το 2006 και «είμαστε σε προετοιμασίες για να ανταποδώσουμε την επίσκεψη».

Συνάντηση έγινε, επίσης, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι διεθνείς εξελίξεις και αναδείχτηκε από την πλευρά της κουβανικής αντιπροσωπείας η ανάγκη διεθνούς πίεσης για την άρση του οικονομικού και εμπορικού αποκλεισμού της Κούβας από τις ΗΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ