Πέμπτη 19 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Συνήγορος του Αλμούνια και των αντιλαϊκών μέτρων

Από θέση συνηγόρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ειδικότερα του Επιτρόπου Χ. Αλμούνια και της έκθεσής του για την ελληνική οικονομία, εμφανίστηκε χτες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος υπερασπίστηκε στην ουσία της την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και απλώς αμφισβήτησε την αποτελεσμάτικότητά της, διεκδικώντας για το ΠΑΣΟΚ το ρόλο του πιο ικανού διαχειριστή αυτής της πολιτικής.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι η έκθεση Αλμούνια: «Μας λέει ότι η χώρα δεν έχει εκπονήσει σχέδιο εξόδου από την κρίση. Μας λέει ότι υπάρχει ανεπαρκής έλεγχος δημοσίων δαπανών. Μας λέει ότι υπάρχουν υπεραισιόδοξες προβλέψεις εσόδων. Μας λέει ότι το πρόγραμμα της κυβέρνησης δεν αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις διαρθρωτικές αδυναμίες της οικονομίας. Μας λέει ότι δεν εξηγεί η κυβέρνηση συγκεκριμένα μέτρα για τη δημοσιονομική προσαρμογή. Δεν τα λέμε εμείς αυτά».

Συνεχίζοντας ο Γ. Παπακωνσταντίνου αναφέρεται στα συμπεράσματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τα οποία το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται να τα υιοθετεί: «Με άλλα λόγια, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταλήγει σε κάποια συμπεράσματα. Πρώτο συμπέρασμα, αποτυχία. Αποτυχία της κυβέρνησης στη διαχείριση των δημοσίων οικονομικών. Δεύτερο συμπέρασμα, αναξιοπιστία, αφού η Επιτροπή αμφισβητεί σχεδόν κάθε πτυχή του επικαιροποιημένου Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Τρίτον, ανευθυνότητα, γιατί η κυβέρνηση δεν παρουσιάζει κανένα συγκεκριμένο μέτρο για τη βελτίωση της ποιότητας, της διαφάνειας των δημόσιων οικονομικών και την αντιμετώπιση της κρίσης, και δεν έχει εκπονήσει - όπως λέει πολύ καθαρά η Επιτροπή στο κείμενό της - ένα σχέδιο εξόδου από την κρίση».

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ καμία αναφορά δεν έκανε στον αντιλαϊκό χαρακτήρα της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής και των μέτρων που προτείνονται από τις Βρυξέλλες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ