Παρασκευή 20 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΕΡΑΚΑ
Σε κίνδυνο η ασφάλεια των μαθητών

Οξύτατο είναι το πρόβλημα της σχολικής στέγης στην περιοχή του Γέρακα Αττικής αφού λόγω της συστέγασης του γυμνασίου και λυκείου, 600 συνολικά μαθητές κάνουν μάθημα μέσα σε συνθήκες απαράδεκτες. Το θέμα έφερε στη Βουλή με Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Γκιόκας, καταγγέλλοντας ότι για να μπορέσουν να χωρέσουν και να κάνουν μάθημα τα παιδιά, έχουν εγκατασταθεί ακόμα και κοντέινερ.

Ο υφυπουργός Παιδείας Α. Λυκουρέντζος απάντησε ότι στην περιοχή του Γέρακα πραγματοποιείται ένα μεγάλο έργο από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων και στις αρχές του 2011 θα ολοκληρωθεί η ανέγερση νέου σχολικού κτιρίου (ήταν προγραμματισμένη για το 2006 αλλά κατά τη διαδικασία κατασκευής βρέθηκαν αρχαία με αποτέλεσμα να καθυστερήσει).

Η Ερώτηση, είπε στην παρέμβασή του ο Γ. Γκιόκας, κατατέθηκε στην αρχή της χρονιάς αλλά τα προβλήματα παραμένουν μέχρι σήμερα και αφορούν συνολικά την Ανατολική Αττική στην οποία αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς ο σχολικός πληθυσμός. Η κατάσταση είναι στην κυριολεξία «τριτοκοσμική» και κινδυνεύει η ασφάλεια των μαθητών αφού σε ένα κτίριο φοιτούν 600 μαθητές από δύο σχολεία, τόνισε ο βουλευτής και ζήτησε μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή του νέου κτιρίου να παρθούν μέτρα αποσυμφόρησης στα συστεγαζόμενα σχολεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ