Παρασκευή 20 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ - ΣΕΡΡΕΣ
Ελλείψεις προσωπικού και υποδομών

Κινητοποίηση του Συλλόγου Γονέων του Ειδικού Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Σερρών

Χωρίς μέσο μεταφοράς θα μείνει σήμερα Παρασκευή και την ερχόμενη Δευτέρα το Ειδικό Δημοτικό και το Ειδικό Νηπιαγωγείο των Σερρών, γιατί ο οδηγός της ιδιωτικής εταιρείας που κάνει τη μεταφορά των μαθητών είναι απλήρωτος από το Δεκέμβρη. Καθώς δεν υπάρχει αντικαταστάτης του οδηγού, το αποτέλεσμα θα είναι είτε τα παιδιά να απουσιάζουν από το σχολείο, είτε οι γονείς να επιβαρύνονται και με αυτό το κόστος.

Πέρα από το πρόβλημα της μεταφοράς, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων έχει καταγγείλει και κινητοποιείται για τις σοβαρές ελλείψεις ειδικευμένου προσωπικού και υποδομών στα σχολεία. Την περασμένη Τρίτη, οι γονείς συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης και μοίρασαν υλικό στον εργαζόμενο λαό των Σερρών, αγανακτισμένοι και διεκδικώντας ουσιαστική και ποιοτική εκπαίδευση για τα παιδιά τους. Σημειώνουν, δε, ότι αυτή ήταν η πρώτη από μια σειρά κινητοποιήσεων του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Ειδικού Δημοτικού και Ειδικού Νηπιαγωγείου Σερρών.

Σύμφωνα με το Σύλλογο Γονέων, το προσωπικό δεν είναι στο σύνολό του μόνιμο και λείπουν σημαντικές ειδικότητες, όπως λογοθεραπευτής (εκτιμούν ότι χρειάζονται δύο λογοθεραπευτές), εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής, κοινωνικός λειτουργός και φυσικοθεραπευτής.

Ο σύλλογος σημειώνει ότι προβλήματα υπάρχουν και στις υποδομές με ευθύνη του Δήμου των Σερρών. Συγκεκριμένα, η πισίνα του σχολείου παραμένει κλειστή από την αρχή της χρονιάς γιατί δεν υπάρχει πετρέλαιο να θερμάνει το νερό της. Αντίστοιχα, πέρσι, οι μαθητές είχαν πρόσβαση στην πισίνα μόνο για τη μισή σχολική χρονιά.

Οι γονείς διεκδικούν:

  • «Να μην υπάρξει ούτε παιδί, που θα χάσει έστω και μια μέρα φοίτησης στο σχολείο από "εμπόδια" στη μετακίνησή του.
  • Αποκλειστικά Δημόσιο, Δωρεάν και Ασφαλές σύστημα μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους, από εξειδικευμένους οδηγούς και συνοδούς με απευθείας κρατική χρηματοδότηση. Λέμε ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση του δικτύου μεταφοράς. Δημόσια, Δωρεάν Ειδική Αγωγή.
  • Να μην πληρώνουν στο εξής οι γονείς ούτε ένα ευρώ για οποιαδήποτε ανάγκη εκπαίδευσης, αποκατάστασης και περίθαλψης των παιδιών με ειδικές ανάγκες και αναπηρίες (μεταφορά, εποπτικό εκπαιδευτικό υλικό, τεχνικά βοηθήματα, εργοθεραπείες, φυσικοθεραπείες κλπ.).
  • Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων (εκπαιδευτικού, ειδικού εκπαιδευτικού, βοηθητικού και τεχνικού προσωπικού) στις μονάδες Ειδικής Αγωγής. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου ειδικευμένου προσωπικού. Τα παιδιά μας δεν μπορούν να προσαρμοστούν στις συνεχείς αλλαγές του προσωπικού».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ