Παρασκευή 20 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Εκμισθώνει οροφές σχολείων σε ιδιώτες!

Για τυπικούς λόγους, αλλά και κάτω από την πίεση των λαϊκών αντιδράσεων, αναβλήθηκε, χτες, η δημοπρασία

Για τυπικούς λόγους - αλλά και κάτω από την πίεση των λαϊκών αντιδράσεων - αναβλήθηκε, χτες, η δημοπρασία που προκήρυξε η Δημοτική Αρχή Λάρισας για την εκμίσθωση σχολικών οροφών, προκειμένου ιδιώτες να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκούς συλλέκτες για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος. Οι ενδιαφερόμενοι δεν προσήλθαν στη δημοπρασία, λόγω κάποιου νομικού κωλύματος, αλλά, σύμφωνα με το νόμο, η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί σε 15 μέρες.

Η Δημοτική Αρχή Λάρισας φαίνεται να επιμένει στην απόφασή της να παραδώσει προς εκμετάλλευση σε ιδιώτες σχολικά κτίρια της πόλης, παρά τις μεγάλες αντιδράσεις που έχει προκαλέσει αυτή η απόφαση στους μαζικούς φορείς και στους κατοίκους της περιοχής.

Χτες το πρωί, εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Λάρισας, της Ενωσης Γονέων, του Συλλόγου Δασκάλων, του Συλλόγου Μηχανικών, του Τεχνικού Επιμελητηρίου κ.ά., έκαναν μαζική παράσταση στο δημαρχείο - συναντήθηκαν με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο - ζητώντας να αρθεί η απόφαση της Δημοτικής Αρχής, η οποία κινείται στην κατεύθυνση της πολιτικής εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης στο χώρο της εκπαίδευσης.

Το ξεπούλημα, στο οποίο οδηγούνται σχολικοί χώροι με την απόφαση του Δήμου Λάρισας, έχουν καταγγείλει με ανακοινώσεις της η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων και το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Λάρισας, επισημαίνοντας ότι δεν είναι το πρώτο κρούσμα εμπορικής εκμετάλλευσης σχολικών χώρων στη Λάρισα, αφού τα τελευταία χρόνια όλα τα γυμναστήρια της πόλης εκμισθώνονται σε αθλητικές ομάδες που μετακυλίουν αυτό το κόστος στους αθλητές τους με τη μορφή ετήσιας συνδρομής, τη στιγμή που τα παιδιά δεν έχουν χώρο να αθληθούν.

«Χτες τα γυμναστήρια, σήμερα οι οροφές για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας (...) Το μόνο που θα απομείνει είναι ένας κατ' ευφημισμόν τίτλος "δημόσιου" χώρου», προειδοποιεί η Ομοσπονδία Γονέων Λάρισας. «Η προσπάθεια άλωσης του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης φέρει τη σφραγίδα της ΕΕ, του μεγάλου κεφαλαίου και των κυβερνήσεων του δικομματισμού» και «οι δήμοι, ως ιμάντας διαβίβασης εντολών της κεντρικής εξουσίας, λειτουργούν στην προώθηση αυτής της πολιτικής», επισημαίνει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, τονίζοντας ότι «η λαϊκή περιουσία δεν ανήκει σε κανέναν παρά μόνο στους εργαζόμενους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ