Παρασκευή 20 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ
Συμφωνούν στην ουσία του, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Ο Χ. Χαραλάμπους κατήγγειλε την αντιλαϊκή στρατηγική του δικομματισμού για την Υγεία και τους γιατρούς, κατά τη χτεσινή συζήτηση στη Βουλή

Εντονότατη κριτική στην υποκριτική στάση τόσο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά το θέμα των αμοιβών και του χρόνου εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών, άσκησε χτες στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χ. Χαραλάμπους, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του σχετικού νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας. Ο Χ. Χαραλάμπους κατήγγειλε τη στάση των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που παρά τις φραστικές τους κόντρες συμφωνούν «πάνω στην ουσία του νομοσχεδίου». «Είναι ευχαριστημένοι - είπε - από τα οικονομικά μεγέθη που έρχονται με το νομοσχέδιο, τόσο για τους μισθούς, όσο και για το ότι δεν περιλαμβάνονται ουσιαστικά άρθρα από τη συλλογική σύμβαση, όπως είναι το αφορολόγητο μετά τις τέσσερις εφημερίες, όπως είναι η απάλειψη του πλαφόν του Αρεοπαγίτη, όπως είναι η εξίσωση της τιμής της ώρας της εφημερίας με την υπερωρία».

Σημείωσε ακόμα ότι αμφότεροι «θέλουν να επιλέγονται οι διευθυντές μέσα από ένα συμβούλιο κρίσης, επιλογής που ασφυκτικά θα είναι κομματικό και βέβαια με κριτήρια τα οποία ουσιαστικά θα είναι λάστιχο». Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Χ. Χαραλάμπους στο θέμα της κοινοτικής οδηγίας για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας των γιατρών. Οπως τόνισε, αυτό «που αποκρύπτουν όλοι - και ο ΣΥΡΙΖΑ - είναι ότι δέχονται την κοινοτική οδηγία».

«Μάλιστα - πρόσθεσε - πολλοί επιχειρηματολόγησαν και υπέρ της, αποκρύπτοντας αυτό που το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή έφερε στην επιφάνεια, ότι δηλαδή η κοινοτική οδηγία όχι μόνο δε μιλάει για 48 ώρες εργασίας τη βδομάδα, αλλά μιλάει για διευθέτηση του χρόνου και μάλιστα σε βάθος για τους ειδικευμένους γιατρούς σε τέσσερις μήνες και για τους ειδικευόμενους σε έναν χρόνο. Ουσιαστικά αυτό σημαίνει ότι μπορεί η διοίκηση ενός νοσοκομείου να εξαναγκάσει έναν γιατρό να δουλέψει 70 ώρες τη μία βδομάδα, 15 ή 16 ώρες την άλλη και με αυτό τον τρόπο "ούτε γάτα ούτε ζημιά"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ