Σάββατο 21 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ
Ετοιμάζονται τα διόδια στον Αγιο Στέφανο

Επιβεβαιώνεται το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του «Ρ» για νέους σταθμούς διοδίων που θα τοποθετηθούν σε όλους τους ανισόπεδους κόμβους από τη Μεταμόρφωση έως τη Σκάρφεια Φθιώτιδας

Νέα χαράτσια ετοιμάζει η κυβέρνηση
Νέα χαράτσια ετοιμάζει η κυβέρνηση
Ενα απέραντο δίχτυ διοδίων - και αντίστοιχων χαρατσιών - κυκλώνει μέρα τη μέρα, εξαιτίας της πολιτικής που ακολουθούν οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, το λαό της Αττικής... Ειδικότερα, επιβεβαιώνεται το δημοσίευμα του «Ρ» που αποκάλυπτε τα σχέδια ιδιωτικής ισπανοελληνικής κοινοπραξίας να εγκαταστήσει νέους σταθμούς διοδίων κατά μήκος της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας, με πρώτο αυτόν στον κόμβο Αγίου Στεφάνου, προκειμένου να εισπράττει νέα χαράτσια από τους κατοίκους και τους εργαζόμενους. Ηδη, εδώ και μερικές μέρες, εγκαταστάθηκε εργοτάξιο στον κόμβο του Αγίου Στεφάνου και έχουν αρχίσει οι προεργασίες για την τοποθέτηση των διοδίων.

Σταθμοί διοδίων θα τοποθετηθούν ακριβώς στην έξοδο της Εθνικής για Αγιο Στέφανο και Κρυονέρι και στην απέναντι ακριβώς πλευρά, στην έξοδο προς την Εθνική με κατεύθυνση την Αθήνα. Αυτή τη στιγμή, ελέγχεται ο χώρος για την αποφυγή προβλημάτων στα δίκτυα της ΔΕΗ και του φυσικού αερίου, ενώ ετοιμάζονται και οι παρακάμψεις για τα αυτοκίνητα. Οι κύριες εργασίες ενδέχεται ν' αρχίσουν σ' ένα μήνα. Η τοποθέτηση των συγκεκριμένων σταθμών διοδίων γίνεται για να πληρώνουν όσοι μπαίνουν από παράδρομους και δεν καταβάλλουν το χαράτσι στα διόδια Αφιδνών.

Επιπλέον, επιβεβαιώνονται και οι πληροφορίες του «Ρ» ότι διόδια θα τοποθετηθούν και στην είσοδο και έξοδο του κόμβου της Βαρυμπόμπης, αλλά και σε όλους τους ανισόπεδους κόμβους από τη Μεταμόρφωση Αττικής ως τη Σκάρφεια Φθιώτιδας.

Για ακόμη μια φορά, με ευθύνη των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, οι εργαζόμενοι θ' αναγκαστούν να πληρώνουν όχι μόνο τα υπέρογκα ποσά στους εγκαταστημένους σταθμούς διοδίων, αλλά και στους πρόσθετους που θα εγκατασταθούν ακόμη και στους παράδρομους του εθνικού οδικού δικτύου. Θα νιώσουν την πολιτική της ιδιωτικοποίησης των εθνικών οδικών αξόνων σε όλο της το μεγαλείο, καθώς θα πληρώνουν πανάκριβα χαράτσια όχι αυτή τη φορά μόνο για να βγουν ή να μπουν στην πόλη, αλλά για να πάνε και να έρθουν στα σπίτια τους ή στη δουλειά τους. Για παράδειγμα, οι κάτοικοι και εργαζόμενοι των περιοχών της Βορειοανατολικής Αττικής (Αγ. Στέφανος, Κρυονέρι, Σταμάτα, κλπ.).

Σημειώνουμε ότι πριν λίγες μέρες ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γ. Σουφλιάς, ανακοίνωσε την κατασκευή των επεκτάσεων της Αττικής Οδού με «σύμβαση παραχώρησης», που σημαίνει ότι θα προστεθούν άλλοι έξι σταθμοί διοδίων στο Λεκανοπέδιο, στους ήδη υπάρχοντες της Λεωφόρου...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ