Σάββατο 21 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Με ελλείψεις και η νέα αντιπυρική περίοδος

Μέσα σε ένα κλίμα ελλείψεων σε προσωπικό, υλικοτεχνικά μέσα και χρήματα πραγματοποιήθηκε προχτές, η πρώτη σύσκεψη για τη φετινή αντιπυρική περίοδο. Και φέτος, η Πυροσβεστική Υπηρεσία θα κληθεί να ανταποκριθεί με αποτελεσματικότητα σε δύσκολες καταστάσεις με 4.000 οργανικά κενά, με παλιά - και σε αρκετές περιπτώσεις επικίνδυνα - οχήματα, ιδιαίτερα σε απομακρυσμένες περιοχές και με ελλιπή υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χρ. Μαρκογιαννάκης δεν αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πυροσβεστική και στην επίλυσή τους, ενώ την ίδια στιγμή εξέφρασε τη φιλοδοξία «τα πράγματα να είναι το 2009 καλύτερα από το 2008, και σε καμία περίπτωση όπως το 2007». Παράλληλα, έριξε όλο το βάρος στη συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων με το Σώμα. Από την πλευρά του, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Α. Κοντοκώστας, υπογράμμισε πως «πρέπει να προχωρήσουν όλοι στην έγκαιρη υλοποίηση των προβλεπόμενων μέτρων».

Και όλα αυτά όταν η κυβέρνηση υποχρηματοδοτεί για άλλη μία χρονιά το Πυροσβεστικό Σώμα, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των εργαζομένων. Κάτι που έχει επισημανθεί από το τέλος του 2008, σε ανακοίνωση της «Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών», στην οποία υπογραμμίζεται πως για το 2009, τα χρήματα που θα πάρει η Πυροσβεστική - όπως φαίνεται στον προϋπολογισμό της κυβέρνησης - είναι κατά 69,2 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα από τις προτάσεις της υπηρεσίας. Σοβαρότερες μάλιστα είναι οι περικοπές της συντήρησης και επισκευής εγκαταστάσεων, εξοπλισμού και αεροσκαφών...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ