Σάββατο 21 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΟΥΝΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΟΥΝΗΣ
Φωτ.

Πέρασαν 40 μέρες από τότε που έφυγε από κοντά μας ο αγαπημένος μας πατέρας και παππούς ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΟΥΝΗΣ, παλαίμαχος κομμουνιστής, στέλεχος του ΚΚΕ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του λαϊκού κινήματος.

Ευχαριστούμε συγγενείς, συντρόφους και φίλους, που εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους.

Το μνημόσυνο θα γίνει αύριο Κυριακή, 22 Οκτώβρη 2000 και ώρα 11.30 π.μ. στο Νέο Νεκροταφείο Μενιδίου.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 15.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

Τα παιδιά και τα εγγόνια του

* * *

Στην αθάνατη μνήμη των γονιών μας ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ και ΘΕΩΝΗΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ και του αδελφού μας ΓΙΑΝΝΗ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, καθώς και στη μνήμη της ΤΑΣΟΥΛΑΣ ΓΑΡΑΜΑΝΙΔΟΥ, προσφέρουμε 100.000 δρχ. για το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ανω Ηλιούπολης.

Μαρία Αγγελοπούλου, Τζένη Πανταζή

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΧΕΛΙΩΤΗ, οι σύντροφοί του Λύσσανδρος Ταμουρίδης προσφέρει 5.000 δρχ. και οι Πλάτωνας Καραντάνης, Καίτη Φειδάκη, Μανώλης Χαλκιαδάκης προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ Νέας Φιλαδέλφειας, 15.000 δρχ. για το 16ο Συνέδριο.

* * *

Φωτ.

Στις 14 Οκτώβρη έκλεισαν 6 μήνες από τότε που έφυγε από κοντά μας ο αγωνιστής ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ, μέλος του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, η συντρόφισσά του στη ζωή Αγγελική Δεληγιάννη προσφέρει στην ΚΟΒ Παιδείας Αγίων Αναργύρων 5.000 δρχ. προς τιμήν του 16ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.

Στην αξέχαστη μνήμη του θείου μου ΒΑΣΟΥ ΣΑΟΥΛΙΔΗ, κομμουνιστή, προσφέρω, μέσω της ΚΟΒ Ανω Ηλιούπολης, 10.000 δρχ. για το 16ο Συνέδριο.

Ελένη Παπαδοπούλου

* * *

Ο Κώστας Βαρδάλης προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Κορυδαλλού, 40.000 δρχ. προς τιμήν του 16ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, στη μνήμη του αγωνιστή πατέρα του ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΡΔΑΛΗ, καθώς και στη μνήμη των νεκρών μελών του Παραρτήματος Κορυδαλλού της ΠΕΑΕΑ.

* * *

Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ από το χωριό Περιβόλια (Γάρδιτσα) Ολυμπίας, στην Κατοχή, πολύ νωρίς εντάχθηκε στην Εθνική Αντίσταση, μαζί με όλη την οικογένειά του. Μετά τη Βάρκιζα πιάστηκε και καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλακή. Πέρασε από τη φυλακή της Ζακύνθου και από τα Γιούρα. Ο μεγάλος γιος του ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ (Θρασύβουλος), αντάρτης του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, στέλεχος του ΚΚΕ στον Πειραιά, διώχτηκε και αυτός. Πέθανε το 1942. Ο άλλος γιος του ΠΑΝΟΥΛΗΣ ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ πρόσφερε τις υπηρεσίες του στις ΕΑΜικές οργανώσεις του χωριού του. Πέθανε το 1941 και ο μικρότερος γιος του ΝΙΚΟΣ ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ, μαχητής του ΔΣΕ, σκοτώθηκε σε ηλικία 19 χρόνων στις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στα υψώματα Βαμβακούς του Πάρνωνα το 1949. Ο ανιψιός του ΤΑΣΟΣ ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ του Τάσου, πολέμησε στο αλβανικό μέτωπο, πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση, στον Εμφύλιο ήταν μαχητής του 3ου Τάγματος της Δημοκρατικής Νεολαίας του ΔΣΕ, σκοτώθηκε στη Γορτυνία το 1949 σε ηλικία 32 χρόνων.

Το τίμημα που πλήρωσε η οικογένεια ήταν πολύ βαρύ.

Στη μνήμη των παραπάνω αγωνιστών, ο μόνος που επέζησε, ο Οθωνας Πολύδωρας προσφέρει 50.000 δρχ. προς τιμήν του 16ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ, η Αθηνά Μπαλή και η Ευγενία Γκαβέρα προσφέρουν 15.000 δρχ. για το 16ο Συνέδριο.

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, συνδικαλιστών και στελεχών του ΚΚΕ ΝΙΚΟΥ ΚΟΤΣΩΝΗ και ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ, οι οποίοι έφυγαν πρόσφατα από τη ζωή, προσφέρω, μέσω ΚΟ Γαλατσίου, 20.000 δρχ. προς τιμήν του 16ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.

Χριστόφορος Μπόρας

* * *

Ο Ηρακλής Τσιμεράκης προσφέρει 5.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη» και 5.000 δρχ. στο Παράρτημα Ασπρόπυργου της ΠΕΑΕΑ, στη μνήμη του πατέρα του ΣΤΕΛΙΟΥ ΤΣΙΜΕΡΑΚΗ και των νεκρών αγωνιστών από τον Ασπρόπυργο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ