Τετάρτη 25 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΜΙΛΟΣ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ «ΤΙΤΑΝ»
Δεν τους αφορά η κρίση

Κέρδη πάνω από 200 εκατ. ευρώ

Η οικονομική κρίση φαίνεται να αφήνει ανεπηρέαστο τον Ομιλο Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ, που παράλληλα με την ανακοίνωση καθαρών κερδών άνω των 200 εκατ. ευρώ το 2008, δηλώνει ότι παραμένει επικεντρωμένος στην υλοποίηση της στρατηγικής του, με εξαγορές σε Αίγυπτο, Σερβία, Τουρκία, νέο εργοστάσιο στην Αλβανία, εξαγορά της «Δομικής Μπετόν» στην Ελλάδα, εγκατάσταση νέων μονάδων επεξεργασίας ιπτάμενης τέφρας σε ΗΠΑ και Ευρώπη κ.ά.

Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου το 2008 ανήλθε σε 1,578 δισ. ευρώ, αυξημένος κατά 5% σε σχέση με το 2007. Τα λειτουργικά κέρδη του διαμορφώθηκαν σε 380 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 11%. Τα καθαρά κέρδη, μετά από δικαιώματα μειοψηφίας και φόρους, διαμορφώθηκαν στα 208 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 13% σε σχέση με το 2007.

Οι μειώσεις αποδίδονται από την εταιρεία στη συνεχιζόμενη κατάρρευση της ζήτησης για δομικά υλικά στις ΗΠΑ, στη για δεύτερη συνεχή χρονιά μείωση της ζήτησης τσιμέντου στην Ελλάδα και στην εκτόξευση των τιμών των καυσίμων. Σχετικά με την εγχώρια ζήτηση δομικών υλικών, η εταιρεία επισημαίνει ότι υπήρξε μια ήπια σταδιακή μείωση, η οποία έγινε περισσότερο αισθητή στο τέλος του έτους. Αντιθέτως, αυξημένη ήταν η ζήτηση τσιμέντου σε Βουλγαρία και Σερβία και καλές οι πωλήσεις στην Αίγυπτο, αλλά και στην Τουρκία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ