Πέμπτη 26 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ: Την εγκατάσταση ηλεκτρονικού συστήματος παρακολούθησης των οχημάτων του αμαξοστασίου καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Κηφισίας. Οπως αναφέρει, το σύστημα παρακολούθησης λειτουργεί εδώ και λίγο καιρό «αυθαίρετα και χωρίς προηγούμενη ενημέρωση του συλλογικού οργάνου των εργαζομένων» και τονίζει ότι τέτοιες πρακτικές θεωρούνται απαράδεκτες.

ΟΤΑ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Κλιμακούμενες κινητοποιήσεις, με πρώτη συγκέντρωση στα γραφεία του ΟΠΑΔ την Τρίτη 10/3, στις 9 το πρωί, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι των συλλόγων ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης, με αιχμή τα προβλήματα που προέκυψαν μετά την ενοποίηση αλλά και τα φαινόμενα δυσπραγίας που προϋπήρχαν στο Ταμείο τους και οξύνθηκαν. Δηλώνουν αποφασισμένοι να αποτρέψουν στην πράξη την εφαρμογή των διατάξεων του αντιασφαλιστικού νόμου, που υποβαθμίζει τις κατακτήσεις για τις παροχές υγείας και τη σύνταξη των ασφαλισμένων.

«ΝΤΙ - ΕΣ»: Με την απόλυση οχτώ εργαζομένων απάντησε η εργοδοσία στην επίσχεση εργασίας που άρχισαν οι οδηγοί - χειριστές - οικοδόμοι της εταιρείας «ΝΤΙ - ΕΣ» που δραστηριοποιείται κυρίως στην εκτέλεση δημοσίων έργων και το διάστημα αυτό έχει αναλάβει έργα στην περιοχή των Γιαννιτσών. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν τους μισθούς Δεκέμβρη - Γενάρη και η εταιρεία, αντί να τους πληρώσει, όπως είχε υποσχεθεί, μέχρι τις 16 Φλεβάρη, ανακοίνωσε απολύσεις. Στην καταγγελία τους αναφέρουν ότι ενώ η εταιρεία έλαβε από το Δημόσιο 1.800.000 ευρώ δεν πλήρωσε τους εργαζόμενους και καλούν τους συναδέλφους τους από τους άλλους εργασιακούς χώρους να στηρίξουν τον αγώνα τους.

«ΣΕΞ ΦΟΡΜ»: Αναβλήθηκε, χτες, λόγω της απεργίας της ΑΔΕΔΥ, η εκδίκαση της μήνυσης που κατατέθηκε ενάντια στα στελέχη της ΟΕΚΙΔΕ Δήμο Θεοδώρου και Θύμιο Ευθυμίου, σε μια προσπάθεια να ποινικοποιηθεί ο αγώνας που έδωσαν το 2006 οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες της «Σεξ Φορμ» για να μην κλείσει το εργοστάσιο και να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΗΡΙΔΑΝΟΣ»: Σε 4ωρη στάση εργασίας (8 π.μ. - 12 μ.) προχωρούν αύριο οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο «Ηριδανός», ιδιοκτησίας «Ξυδιάς Τεχνική ΑΕ», στην Πειραιώς, με απόφαση του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής, απαιτώντας την ανάκληση της απόλυσης του μάγειρα Αντώνη Πετρόπουλου. Ο εργαζόμενος απολύθηκε αφού πρώτα η εργοδοσία τον εκβίασε να αποδεχτεί μείωση του μισθού του.

«ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΑΕ»: Σβηστές για τέταρτη μέρα παραμένουν οι μηχανές στο εργοστάσιο «Καρυπίδης» στα Γιάννενα. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας την καταβολή των μισθών Γενάρη, Φλεβάρη αλλά και την εξόφληση του υπόλοιπου ποσού από τα δεδουλευμένα του 2008, που φτάνει τα 100.000 ευρώ (από την κινητοποίησή τους το προηγούμενο διάστημα έλαβαν δεδουλευμένα ύψους 170.000 ευρώ). Χρήματα για τα οποία η εργοδοσία δεσμεύτηκε πως θα καταβάλει μέχρι τις 20/2, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει γίνει κάτι τέτοιο.

«ING»: Σε 18 απολύσεις έχει ήδη προχωρήσει η ασφαλιστική εταιρεία «ING» στο πλαίσιο των σχεδιών για την πραγματοποίηση 75 έως και 100 απολύσεων, συνολικά, επικαλούμενη μείωση των κερδών της.

ΙΓΜΕ: Στάση εργασίας και συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στο υπουργείο Ανάπτυξης διοργανώνουν σήμερα οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ, αντιδρώντας στην πολιτική υποχρηματοδότησης και συρρίκνωσης του Ινστιτούτου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ