Πέμπτη 26 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΨΩΜΙ
Ευχολόγια για μείωση της τιμής

«Βεβαίως δεν μπορούμε να προτείνουμε τιμή, η αγορά είναι ελεύθερη». Αυτό είπε χτες ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γ. Βλάχος μετά τη συνάντησή του με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδας, επαναλαμβάνοντας, ουσιαστικά, ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία πρόθεση να παρέμβει στη διαμόρφωση των τιμών, ούτε του ψωμιού, για την προστασία των λαϊκών εισοδημάτων από τις κερδοσκοπικές ορέξεις κάθε λογής επιχειρηματιών. Την ίδια στιγμή, τόσο ο υφυπουργός όσο και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας παραδέχονταν ότι οι τιμές στα σιτηρά και τα άλευρα έχουν πέσει σε σύγκριση με πέρσι και έκαναν ανέξοδα λόγο για «αρκετές περιπτώσεις» αρτοποιείων που έχουν μειώσει κατά 10 λεπτά την τιμή του ψωμιού, ενώ ο Γ. Βλάχος περιορίστηκε σε ευχολόγια του τύπου «μπορεί να γενικευτεί και να φτάσει τα 10 λεπτά», για να ξεκαθαρίσει ότι σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση δεν προτίθεται να παρέμβει στη διαμόρφωση της τιμής.

Στην πραγματικότητα, οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να αγοράζουν στη συντριπτική πλειοψηφία των αρτοποιείων το ψωμί στα 80 λεπτά το λεγόμενο μισόκιλο (πρόκειται για τη φραντζόλα των 350 γραμμαρίων), ενώ η τιμή των αλεύρων, σύμφωνα και με τα λεγόμενα των ίδιων των αρτοποιών έχει μειωθεί στα 32 - 33 ευρώ το τσουβάλι από 40 - 42 ευρώ που πωλούνταν πέρσι, δηλαδή κατά 21,5%.

Ακόμη, οι αρτοποιοί είπαν ότι η λαγάνα φέτος θα πουληθεί στην τιμή του 2007 περίπου, στα 2,5 ευρώ σύμφωνα με τον υφυπουργό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ