Πέμπτη 26 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
Μέσω της ... κοινωνικής ευθύνης η αντιμετώπιση της ακρίβειας

Την ...κοινωνική ευθύνη των ιδιοκτητών φροντιστηρίων ξένων γλωσσών, την ώρα που η παραπαιδεία και η κερδοσκοπία στα δίδακτρα που διαμορφώνονται ελεύθερα, οργιάζει, επικαλέστηκε χτες ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γ. Βλάχος, μετά τη συνάντησή του με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ).

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, τα δίδακτρα των κέντρων ξένων γλωσσών αυξήθηκαν περισσότερο από 30% πέρσι και 25% - 30% φέτος. Οι ίδιοι κάνουν λόγο ακόμα και για διπλασιασμό των διδάκτρων στις πρώτες τάξεις Δημοτικού και Γυμνασίου, που με βάση τη νομοθετική ρύθμιση για το πλαφόν εξαιρούνται από αυτό και διαμορφώνονται ελεύθερα.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης παρέπεμψε σε επόμενη συνάντηση για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με το θέμα, κάνοντας λόγο για «αποκατάσταση της νομιμότητας», και επικαλέστηκε την «κοινωνική ευθύνη» και την «κατανόηση» των επιχειρηματιών. Ακόμη, υπεραμύνθηκε της απόφασης του υπουργείου να εξαιρέσει τα φροντιστήρια από την υποχρέωση υποβολής κοστολογικών στοιχείων πριν την επιβολή ανατιμήσεων στα δίδακτρα, γιατί, όπως είπε, δε φτάνουν τους τζίρους που προβλέπει η σχετική αγορανομική διάταξη. Ερωτηθείς σχετικά με ανατιμήσεις της τάξης του 20% που έχει γίνει γνωστό ότι ετοιμάζονται να επιβάλουν οι σχολάρχες στις πρώτες τάξεις για την επόμενη σχολική χρονιά, ο Γ. Βλάχος απέφυγε να απαντήσει, λέγοντας ότι οι τιμοκατάλογοι δεν έχουν φτάσει ακόμα στο υπουργείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ