Τρίτη 10 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Συλλαλητήριο στο Κιλελέρ!

Την Κυριακή, 15 Μάρτη, στις 12 το μεσημέρι, ο αγωνιστικός γιορτασμός της 99ης επετείου από την ηρωική εξέγερση των κολίγων

Την ερχόμενη Κυριακή, 15 Μάρτη, στις 12 το μεσημέρι, στον τόπο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων, θα γιορταστεί, με αγωνιστικό συλλαλητήριο, η 99η επέτειος του Κιλελέρ.

Την αγωνιστική εκδήλωση διοργανώνουν οι Ενωτικές Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων των νομών της Θεσσαλίας και η Επιτροπή Αγώνα του μπλόκου της Νίκαιας, καλώντας όλους τους μικρομεσαίους αγρότες να πάρουν μαζικά μέρος, για ν' αποτίσουν φόρο μνήμης και τιμής στους κολίγους που εξεγέρθηκαν και, χύνοντας το αίμα τους, κατάφεραν να πάρουν τη γη από τους τσιφλικάδες. Ταυτόχρονα, να διαμηνύσουν την απόφασή τους να συνεχίσουν και να εντείνουν τον αγώνα ενάντια στους «νεοτσιφλικάδες» - μεγαλοαγρότες και επιχειρηματίες - οι οποίοι έχουν ριχτεί, σαν τους γύπες, πάνω τους, για να αρπάξουν τη γη που κληρονόμησαν από τους προγόνους τους.

Καλούνται, επίσης, να συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματοβιοτέχνες, οι μικρέμποροι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι νέοι και οι συνταξιούχοι, όλα τα λαϊκά στρώματα του χωριού και της πόλης, καθώς ο αγώνας της μικρομεσαίας αγροτιάς για να καλλιεργεί τα χωράφια και να παράγει επαρκή, φτηνά και ασφαλή, ως προς την υγεία, προϊόντα, είναι και δική τους υπόθεση.

Οπως κοινή υπόθεση είναι η συγκρότηση του αγωνιστικού λαϊκού μετώπου, το οποίο θα παλεύει κατά των μονοπωλίων και των πολυεθνικών, που εκμεταλλεύονται τον ιδρώτα και της εργαζόμενης αγροτιάς για να αυγαταίνουν τα κέρδη τους και κερδοσκοπούν, ασύδοτα, σε βάρος όλων των λαϊκών στρωμάτων, πουλώντας πανάκριβα στην κατανάλωση τα αγροτικά προϊόντα.

Ο φετινός γιορτασμός του Κιλελέρ έρχεται μετά την πρόσφατη μεγάλη, πανελλαδική, παναγροτική κινητοποίηση, στη διάρκεια της οποίας αναδείχτηκε, πιο καθαρά, η αντίθεση του συνόλου των μικρομεσαίων αγροτών με την Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ, που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Εκφράστηκε, επίσης, η απόφασή τους ν' αγωνιστούν για την ανατροπή αυτής της αντιαγροτικής πολιτικής και τη δημιουργία των προϋποθέσεων, σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, για την εφαρμογή μας άλλης πολιτικής, που θα προωθεί μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη, αξιοποιώντας όλα τα παραγωγικά πλεονεκτήματα και τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας, για την ικανοποίηση των διατροφικών αναγκών του λαού μας.

Αυτή η κινητοποίηση ανέδειξε πιο έντονα και την ανάγκη να προχωρήσουν, όσο το δυνατόν γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα, οι προσπάθειες για την ανασυγκρότηση του αγροτικού κινήματος, με την αναζωογόννηση, τη μαζικοποίηση και την ισχυροποίηση των αγροτικών συλλόγων και των Ενωτικών Ομοσπονδιών, τον παραμερισμό των συμβιβασμένων ηγεσιών των τριτοβάθμιων και πολλών δευτεροβάθμιων αγροτικών οργανώσεων και την ενίσχυση του αγωνιστικού πόλου του αγροτικού κινήματος, που είναι η ΠΑΣΥ. Και όσα, ήδη, γίνονται προς αυτή την κατεύθυνση είναι ενθαρρυντικά και δημιουργούν την πίστη και την αισιοδοξία ότι υπάρχουν οι δυνατότητες για τη συγκρότηση ενός «νέου αγροτικού κινήματος», που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των καιρών...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ